AB, Navalny için harekete geçti! Rusya'ya yeni yaptırım planlanıyor

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin şüpheli ölümü nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırım getirmeyi planladıklarını açıkladı. Borell, "Ukrayna'ya ve özgürlük içinde yaşamak isteyen Rus halkına desteğimizi sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

AB, Navalny için harekete geçti! Rusya'ya yeni yaptırım planlanıyor

Avrupa Birliği'nin (AB) dışişlerinden sorumlu en üst düzeydeki yetkilisi Josep Borrell, Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'nin cuma günü cezaevinde hayatını kaybetmesi nedeniyle AB ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar getirmeyi planladığını açıkladı.

Navalny'nin kaldığı Rusya'nın Yamal-Nenets bölgesindeki cezaevi, cuma günü yaptığı açıklamada, Navalny'nin yürüyüş yaptıktan sonra aniden fenalaşarak hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Batılı ülkelerin liderleri bu olaya sert tepki göstermişlerdi.

"RUSYA'DAKİ MUHALEFETE DESTEK MESAJI GÖNDERMELİYİZ"

Reuters'ın haberine göre Borrell, "Rusya'daki muhalefete destek mesajı göndermeliyiz. Hem siyasi hem de askeri cephede Ukrayna'ya ve özgürlük içinde yaşamak isteyen Rus halkına desteğimizi sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya bugün Brüksel'de yapılacak dışişleri bakanları toplantısına katılacak.