ABD Başkanı pozitif çıktı, dolarda son durum!

ABD Başkanı pozitif çıktı, dolarda son durum ne? Dolar/TL haftanın son işlem gününde 7,76 seviyesinde işlem görüyor

ABD Başkanı pozitif çıktı, dolarda son durum!

Jeopolitik risklerin azalması ve sıkılaşma adımları ile rekor yükselişini durduran kurdaki düşüş sınırlı olsa da yükseliş ivmesinin azaldığı görülüyor. Dün gün başında 7,63’e gerileyen ardından 7,79’a yükselen USD/TRY kuru günü 7,74 seviyesinde kapattı. Bugün ABD Başkanı Trump’ın covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından dolar fiyatlamalarında bir miktar yükseliş olurken yen, frank ve altın gibi güvenli varlıklar da yükselişe geçti.

Danışmanının ardından kendisi ve eşinin de testlerinin pozitif çıkmasıyla karantinaya giren ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları sonrasında fiyatlamalarda belirgin bir oynaklık yok ve ABD Dolar Endeksi gün başındaki kazançlarını azaltırken kur da 7,7782’den 7,75’e geriledi.

Haftanın son işlem gününde tarım dışı istihdam rakamları takip edilecek ve eğer öncü göstergelerin ardından veri setinde de düşüş olması durumunda dolar küresel fiyatlamada düşüşüne devam edebilir. Kur cephesinde ise 7,64 en yakın destek olarak takip ediliyor.

Hafta başındaki risklerin bir miktar azalmasıyla rekor düşüşünü azaltan TL, bugün euro karşısında 9,10 ve sterlin karşısında da 10,03 seviyesinde fiyatlanıyor.