‘10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum’

ABD Başkanı Trump, Pakistan Başbakanı İmran Han bir araya geldi. Afganistan'daki son durumla ilgili konuşan Trump, ‘eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum’ dedi.

‘10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum’

Trump, Pakistan'ın da yardımıyla Afganistan'da uzun yıllardır süren savaş durumuyla alakalı yakın zamanda sonuç almayı umduklarını ifade etti.

Trump konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti…

"Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum. Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi. Böyle bir savaş bir hafta, 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum.

‘10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum’

Afganistan'da savaşmıyoruz, orada polis gibiyiz. Polis olmak istemiyoruz. Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum. Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi.

‘19 yıldır bu ülkedeyiz, bu gerçekten komik bir durum’

Böyle bir savaş bir hafta 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum. Afganistan ile ilgili, savaşı kazanmakla ilgili planlarım var. 19 yıldır bu ülkedeyiz, bu gerçekten komik bir durum.

‘En çok da Pakistan'ın var çünkü en çok biz etkileniyoruz’

Afganistan'da çok acil şekilde barışa ihtiyacımız var. En çok da Pakistan'ın var çünkü en çok biz etkileniyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde Taliban'ın hükümetle barış görüşmeleri konusundaki açıklamalarını görebileceğiz."