Markette inanılmaz maske kavgası!

Koronavirüs salgınında en ağır bilançoya sahip olan ABD'de bir markette çıkan maske takma kavgası günün olayı haline geldi.

ABD, dünya genelinde korona virüs salgınının en ağır yaşandığı ülkelerin başında geliyor. Ülkede buna rağmen yaşanan bir maske takmama kavgası ise günün konusu oldu. ABD'de yeni tip korona virüs salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 290 artarak 128 bin 451'e yükselmişti. Dünyadaki Covid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 40 bin 509 artarak 2 milyon 637 bin 892'ye ulaştı.

Ülkede maske takma zorunluluğu bulunmayan eyaletlerde vaka sayılarında artışlar gözlendiği bildirilmişti. ABD'de yeni tip korona virüs salgınına karşı sıhhi maske takılmasını zorunlu kılmayan 16 eyalette, yeni vaka sayıları son iki haftada yüzde 84 arttı.

Maske kullanımına topyekûn yasak ve serbesti getirmeyen diğer eyaletler arasında, tüm işletme sahiplerine ve çalışanlara maske takma zorunluluğu getiren eyaletlerde 15-21 Haziran haftasında yeni vaka sayıları, 1-7 Haziran haftasına göre yüzde 12 azalırken, yalnızca bazı işletmeler ve çalışanlara maske takma zorunluluğu getiren eyaletlerde yüzde 70 arttı.

Ülkede maske takma zorunluğu tartışmaları sürerken California'daki bir markette yaşanan inanılmaz olay ülke gündemine oturdu. Hollywood'da yer alan Trader's Joe adlı bir markette maske takmayı reddeden kadın görevliler ve diğer müşterilerle kavga ederek ortalığı ayağa kaldırdı.

Markete girerek alışverişe başlayan kadının maske takmadığını gören görevliler diğer müşterilerin uyarısıyla kadının yanına gitti. Kadına nazikçe maske takma zorunluluğunu hatırlatan görevliler hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Bir anda sinirlenerek bağırmaya başlayan kadın şaşkın bakışlar arasında sinir krizi geçirerek ortalığı birbirine kattı.

Bu anlar markette bulunan bir müşteri tarafından kaydedildi ve videonun Twitter'da yayınlanmasıyla olay gündeme oturdu. Kadının maske takmayarak olay yarattığını gören maskeli diğer müşteriler durumu şaşkınlıkla izlediler.

California eyaleti maske takmayı 18 Haziran itibarıyla zorunlu kılmıştı. Doktor raporu olanlar bu zorunluluktan muaf tutuluyor. Kadın maske takmayacağını haykırırken bir yandan nefes problemi yaşadığını ve maske takmamasını doktorunun önerdiğini söyledi. Sinirlerine hakim olamayan kadın kendisini uyaran kişilere 'Demokrat pislikler!' diye bağırdı.

Herkesi dehşete düşüren kadın kendisini maske takmaya zorlayan insanlara demokratik haklarımı elimden alıyorsunuz diye çıkıştı. Güçlükle sakinleştirilen kadın ortalığı birbirine kattığı marketten maske takmadan ayrıldı.