Küresel piyasalarda dikkatler ABD enflasyonunda! Beklenti ne yönde?

Küresel piyasalar ABD tarafından gelecek veri akışına odaklandı. Gözler ABD enflasyon verilerine çevrilirken bugün açıklanacak verilerin piyasalardaki etkisi de anbean takip edilecek. Analistlere beklentisi ABD’de tüketici fiyat artışının Mart'ta hız kesmesi yönünde olurken, borsalar şimdiden yatay fiyatlamalara başladı.

Küresel piyasalarda dikkatler ABD enflasyonunda! Beklenti ne yönde?

ABD'de Mart ayı enflasyonu açıklanacak. Küresel piyasalar yönünü ABD’ye çevirirken, gelecek veriler FED kararında da etkili olacak. Analistlere göre enflasyonun hız keseceği tahminleri yapılırken, bu gerilemenin geçici olacağı yorumları da yapılıyor. Altın, dolar ve kripto para yatırımcıları ABD’den gelecek verilere dikkat kesildi. ABD enflasyon oranı, FED’in gelecek dönem adımlarına üzerinde de etkili olacak.

ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mart ayı ABD enflasyon verileri, 12 Nisan 2023 Çarşamba günü bugün saat 15.30'da açıklanacak.

ABD ENFLASYONU ŞUBAT AYINDA ARTMIŞTI!

ABD enflasyonu, şubat ayında yüzde 0,4 artmıştı. ABD'de TÜFE şubat ayında yüzde 0,4 ile beklentiler doğrultusunda artış kaydetti. Yıllık TÜFE şubatta yüzde 6,4'ten yüzde 6'ya geriledi. Çekirdek TÜFE yüzde 0,4'lük artış beklentisine karşın yüzde 0,5 arttı.

ABD ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ NE?

ABD'de Mart ayı tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 5,1 artış açıklanması bekleniyor. OPEC+’ın açıkladığı üretim kesintileri nedeniyle enflasyondaki bu hız kesme tablosu geçici olabilir.