ABD enflasyonu gram altını vurdu! Piyasaların beklediği karar açıklandı ve altın tekrar rekor kırdı

ABD'de Haziran ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. Veriler ülkede yıllık enflasyonun 2021 Mart ayından bu yana en düşük seviyeye indiğini gösterdi. Bu iniş gram altının rekor kırmasına neden oldu.

ABD enflasyonu gram altını vurdu! Piyasaların beklediği karar açıklandı ve altın tekrar rekor kırdı

Günün beklenen verisi ABD'nin tüketici fiyatları açıklandı. Buna göre ABD Haziran ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti. Enflasyonun son 2 yılın en düşük seviyesine indiği açıklandı.

ABD enflasyon verisi öncesinde 1946 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatı veri sonrasında 1955 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Sabah saatlerinde dolar kurunda ve ons altın fiyatlarındaki yükseliş ile rekor kıran gram altın 1630 TL seviyesindeydi. Verilerin açıklanması ile gram altın 1639 TL’ye ulaşarak rekor kırdı.

UZMANLARA GÖRE

Uzmanlar, “Fed’in uyguladığı agresif para politikasının bir sonucu olarak ABD ekonomisinde resesyon görülme tehdidi hala geçerli. Şimdilik bu korku azalmış gibi bu sebeple yatrımcıları diğer varlık sınıflarında momentum yaratmaya çalışıyor. ABD’de mali istikrarsızlık risklerinin azaldığını görüyoruz. Riski sevmeyen yatırımcıların zaman içerisinde kademeli olarak değerli metaller gibi güvenli liman varlıklarına yeniden katılmaya devam edeceklerini değerlendiriyoruz” yorumunda bulunuyor.