ABD gözünü Ay'a dikti: Kalıcı olacağız

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ay’a bir sonraki gidişimiz için yeni teknoloji ve kaynaklar geliştireceklerini ve bu sefer Ay’da kalıcı olacaklarını açıkladı.

ABD gözünü Ay'a dikti: Kalıcı olacağız

Amerika Birleşik Devletleri bu kez de gözünü Ay'a dikti. Başkan yardımcısı Mike Pence "Ay'a bu seferki gidişimiz kalıcı olacak" dedi. Sputnik’te yer alan habere göre Pence, Ay’a astronot gönderme programına yüzde 100 bağlı olduklarını da söyledi.

“Her zaman daha hızlı ve daha ileri gitmek istiyor”

Trump için NASA ile ilgili çıkan iddiaları tamamen yalanlayan Pence, "Trump her zaman daha hızlı, ve daha ileri gitmek istiyor. Burada bulunan Buzz Aldrin ile Mike Collins gibi isimlere sorular sorarak ve görüşlerini alarak ilerliyor, başkan böyle çalışıyor. Ayrıca Uzay programımız konusunda başkan yardımcısından daha sabırsız olan tek kişi başkanın kendisidir” dedi.

“Geri dönülmez bir rotaya sokmak istiyor”

Pence “Başkan Trump, ABD'yi Mars'a astronot göndermek üzere geri dönülemez bir rotaya sokmak istiyor. Be hepimiz bunu yapmak için önce Amerikan toprağından havalanan ABD roketlerine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Ve tam olarak, önümüzdeki seneyle birlikte uzaya ABD'den çıkacak astronotlarımız olacak” ifadelerini kullandı. 

“Ziyaret için gitmeyeceğiz”

Ay'a bu seferki gidişimiz daha büyük olacak, ziyaret için gitmeyeceğiz. Kalmayı planlıyoruz. Orada yeni kaynaklar, yeni metodlar ve yeni teknolojiler geliştireceğiz. Ondan sonraki görev ise Mars olacak" dedi.