ABD Hazine Bakanlığı duyurdu: İran ve Hamas'a yeni yaptırımlar uygulanacak

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İran ve Hamas'a finansmanını kesme amacıyla, grupla bağlantılı kişi ve kuruluşlara yönelik ikinci tur yaptırımlar uygulanacak.

ABD Hazine Bakanlığı duyurdu: İran ve Hamas'a yeni yaptırımlar uygulanacak

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden yapılan açıklamada, yeni yaptırımların İran'ın Hamas'a mali, lojistik ve operasyonel destek sağlamadaki rolünü vurguladığı belirtildi. Bu kişiler arasında Hamas'ın İran'daki bir temsilcisi ve İran Devrim Muhafızları üyeleri de bulunuyor.

"YAPTIRIMLAR, HAMAS'IN FİNANSMAN AĞLARINI ÇÖKERTME KARARLILIĞININ ALTINI ÇİZMEKTEDİR"

Kuruluştan yapılan açıklamada "Bugün duyurduğumuz yaptırımlar, ABD'nin terörle mücadele yaptırım yetkilerimizi kullanarak ve Hamas'ın uluslararası finans sisteminden yararlanmasını engellemek için küresel ortaklarımızla birlikte çalışarak Hamas'ın finansman ağlarını çökertme kararlılığının altını çizmektedir." denildi.

HEDEFLER ARASINDA 3 KRİTİK İSİM YER ALIYOR

ABD'nin yaptırımları ile hedef alınanlar arasında Hamas ile İran hükümeti arasında irtibatı sağlayan kişi olarak tanımlanan Halid Kaddumi ile Hamas üyelerini eğitmek ve onlara yardım etmekle suçlanan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü yetkilileri Ali Morshed Shirazi ve Mostafa Mohammad Khani de bulunuyor.

GRUBUN, MİLİTANLARIN AİLELERİNE MİLYONLARCA DOLAR AKTARDIĞI BELİRTİLDİ

ABD ayrıca aralarında Şehitler Vakfı olarak da bilinen İranlı Bonyad Shahid'in de bulunduğu onlarca kuruluşa yaptırım kararı aldı. ABD'li yetkililer Filistin İslami Cihad ile bağlantılı olan bu grubun Gazze merkezli Al-Ansar Yardım Derneği aracılığıyla militanların ailelerine milyonlarca dolar aktardığını belirtti.