ABD ile Suudi Arabistan, İsrail-Filistin savaşını görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Hamas'ın saldırısının ardından başlayan Filistin-İsrail savaşı gündemiyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından tarafların yaptıkları ayrı ayrı açıklama dikkat çekti.

ABD ile Suudi Arabistan, İsrail-Filistin savaşını görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail ve Filistin konusu konuşuldu. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken bugün Riyad'da Suudi Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Bakan, ABD'nin Hamas'ın terör saldırılarını durdurma, tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama ve çatışmanın yayılmasını önleme konularına odaklandığını vurguladı. İkili, sivillerin korunması ve Orta Doğu ve ötesinde istikrarın ilerletilmesi yönündeki ortak kararlılıklarını teyit etti” denildi.

"ASKERİ OPERASYONLAR DURMALI"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise insani krize yol açan operasyonun durdurulması gerektiği belirtilerek, “Selman Hazretleri ABD Dışişleri Bakanı ile bir araya gelerek Gazze ve çevresindeki askeri gerilimi görüştü. Ekselansları, masum insanların hayatına mal olan askeri operasyonları durdurmanın yollarını tartışmak için çalışmanın gerekliliğini vurguladı” ifadeleri kullanıldı.