ABD kargo uçağında doğan Afgan bebeğe uçağın ismi verildi

ABD Hava Kuvvetleri geçen hafta Kabil'den Amerikan kargo uçağıyla kaçan çiftin yeni doğan bebeklerine uçağın çağrı ismini verdiklerini açıkladı.

ABD kargo uçağında doğan Afgan bebeğe uçağın ismi verildi

ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) temsil ederek konuşan Orgeneral Tod D. Wolters, Almanya'daki Landstuhl Bölgesel Tıp Merkezi'nde dünyaya gelen iki bebeğin yanı sıra uçakta doğan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. 

Çarşamba düzenlenen basın toplantısında Wolters, "Üç bebeğin hepsi de iyi durumda" dedi. 

Wolters uçuştan sonra bebeklerini Almanya'nın Ramstein Hava Üssü'nde karşılayan ebeveynlerle "daha fazla görüştüğünü" söyledi.

People'ın haberine göre Wolters şu ifadeleri kullandı:

Küçük kıza Reach ismini verdiler. Onları Katar'dan Ramstein'a getiren C-17 uçağının çağrı ismi Reach olduğu için böyle bir tercihte bulundular. Bu nedenle bebeğin ismi sonsuza dek Reach olacak. Ve eğer Hava Kuvvetleri'nde savaşçı bir pilot olmayı hayal edebiliyorsanız, Reach isimli bu çocuğun büyüyüp ABD vatandaşı olması ve Hava Kuvvetleri'nde savaşçıları uçurmasını izlemek benim hayalim.

CBS'in bildirdiğine göre Reach'in annesi uçakta doğum yaptıktan sonra düşük tansiyon nedeniyle komplikasyonlar yaşamaya başladı. Uçağın komutanı kabindeki hava basıncını artırmak için daha düşük bir irtifaya geçti. 

Bebek ve anne doğumun ardından uçağın iniş yapmasıyla tıbbi tesise nakledildi. 

Beyaz Saray'ın çarşamba yaptığı açıklamaya göre 14 Ağustos'tan bu yana Kabil'den 82 binden fazla kişi tahliye edildi. 

Kaynak: İndependent