ABD medyasından Bayraktar TB2 analizi ' Savunması olmayan rakibe karşı muazzam yardım'

ABD merkezli Business Insider, drone'ların savaş alanlarında oynadığı rolü mercek altına aldı. TÜRK SİHA'ları hakkında da analizde bulunan medya kuruluşu, Bayraktar TB2 için 'Her biri yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki TB2 drone, çok fazla hava kuvveti olmayan bir ülkeye ve hava savunması olmayan bir rakibe karşı muazzam bir yardım' ifadelerini kullandı.

ABD medyasından Bayraktar TB2 analizi ' Savunması olmayan rakibe karşı muazzam yardım'

Drone'ların savunma alanında etkisi giderek artıyor. Drone'ların savaş alanlarında oynadığı rolü mercek altına alan ABD merkezli Business Insider dikkat çeken bir analize imza attı. 'Drone'lar durumu tersine çevirdi' diyen ABD'li yayın kuruluşu Türk SİHA'larına da ayrı bir parantez açtı.

Drone'ların özellikle Afrika'daki savaşlarda daha yoğun kullanıldığını yazan Business Insider 'Drone'lar Afrika'daki savaşların gidişatını değiştiriyor' dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Türk SİHA'larının bölgedeki etkisine dikkat çeken ABD'li yayın kuruluşu şu değerlendirmede bulundu;

'Türkiye'nin Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını Libya'ya konuşlandırması, Trablus'taki uluslararası alanda tanınan hükümetin, 2020'de Trablus'u kuşatan Libya Ulusal Ordusu'na karşı kararlı bir karşı saldırı başlatmasına yardımcı oldu.'

Aynı haberde 'Her biri yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki TB2 drone, çok fazla hava kuvveti olmayan bir ülkeye ve hava savunması olmayan bir rakibe karşı muazzam bir yardım' yorumuna da yer verildi.

Son yıllarda Etiyopya'nın aralarında TB2'nin de olduğu pek çok drone aldığını hatırlatan Business Insider 'Bu dronlar, yeterli hava savunması olmayan bir rakibe karşı potansiyel olarak ölümcül olabilir' dedi.