ABD Tiktok için oylamaya gidiyor!

Amerika'da gündeme gelen Tiktok uygulamasının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısı onay sürecine gidiyor.

ABD Tiktok için oylamaya gidiyor!

ABD'li Milletvekilleri, Amerikalıların popüler video paylaşım uygulamasını kullanmasını etkili bir şekilde durduracak bir yasa tasarısını oylayacak. Bu karar, ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi'nin mevzuatı oybirliğiyle kabul etmesinin ardından geldi.

Peki bu yasak nasıl işleyecek, kullanıcılar için ne anlama gelecek ve kullanıcılar Birleşik Krallık'ta da benzer bir şeye hazır mı?

TASARI NE ANLAMA GELİYOR?

Tasarı, Çinli ByteDance şirketinin TikTok'un ABD versiyonundaki hissesini satmasını ya da uygulamanın fiilen yasaklanmasını gerektiriyor.

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, amacın TikTok'u yasaklamak değil, Çin mülkiyetine son vermek olduğunu söyledi. Ancak Çin'in herhangi bir satışı onaylayıp onaylamayacağı ya da bu satışın altı ay içinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil.

Kimin satın alacağı konusunda da bir soru işareti var ancak mevzuat kabul edilirse satış fiyatını daha ucuz hale getirebilir.

Çin teknoloji politikasını ve ABD-Çin ilişkilerini inceleyen Stanford Üniversitesi araştırmacısı Graham Webster, "Birilerinin bu ürünün ve sistemin değeri olan büyük miktarda parayı ödemeye gerçekten hazır olması gerekir" dedi.

"Ancak birisinin cebi yeterince dolu olsa ve satın almak için görüşmelere başlamaya hazır olsa bile, satın almalarda bu tür bir eşleştirme hızlı olmuyor."