ABD'de damar yolu bulunmayan seri katilin idam cezası iptal edildi

İdam cezasını uygulayan ABD'de yaşanan bir olay dünya basınında yer edindi. 5 kişinin katili olan Thomas Eugene Creech isimli suçlu idam cezasına çarptırıldı. Hükümlünün damar yolunu bulmak için 8 defa deneme yapılmasına rağmen sonuç alınamadı. Böylece idam cezası da iptal edildi.

ABD'de damar yolu bulunmayan seri katilin idam cezası iptal edildi

İdam cezasının yürürlükte olduğu ABD'de, dünya kamuoyuna yansıyan bir olay yaşandı. 5 kişinin katili olan Thomas Eugene Creech isimli suçlu, 1974'te hapse girdi.

Creech, 1981'de hapishanede 22 yaşındaki mahkum arkadaşı David Dale Jensen'i öldüresiye dövdüğünde ömür boyu hapis cezası, idam cezasına döndü.

DAMAR YOLUNU BULAMADILAR

Damar yolunu aradılar ama bir türlü bulamadılar. Creech'in dün Idaho Güvenlik Kurumu'ndaki infazı, üç tıbbi ekip üyesinin serum takmak için sekiz kez damar yolu bulmayı denemesine rağmen ulaşılamayınca iptal edildi.

Ceza İnfaz Kurumu Direktörü Josh Tewalt, tıbbi ekibin bazı denemelerde damara ulaşamadığını, bazılarında ise ulaşabilseler de damar kalitesi konusunda endişelendiklerini ifade etti.

İNFAZ İPTAL EDİLDİ

Associated Press'in aktardığına göre Tewalt, "Her girişim birkaç dakika sürse de damar yolu açılamadığı için infaz iptal edildi." dedi.