ABD'de enflasyon verileri belli oldu

ABD'de kritik enflasyon verileri açıklandı. Açıklamaya göre enflasyon, aylık yüzde 0,4 ile beklentilerin üstünde geldi. Yıllık enflasyon ise değişmeyerek yüzde 3,7 olarak gerçekleşti.

ABD'de enflasyon verileri belli oldu

ABD'de enflasyon aylık yüzde 0,4 ile beklentilerin üstünde geldi. Yıllık enflasyon beklentilere paralel olurken yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Yıllık bazda TÜFE yüzde 3,7 artarak sabit kaldı. TÜFE'nin yüzde 3,6 artması bekleniyordu.

BENZİN FİYATI YÜZDE 5,4 ARTTI

ABD’de üretici fiyat endeksi Eylül'de bir ay öncesine göre yüzde 0,5 artarken, benzin fiyatı aynı dönemde yüzde 5,4 arttı. Gıda ve enerji hariç ÜFE yüzde 0,3 yükseliş kaydetti. ÜFE’de bir öncesine göre artış oranı yüzde 2,2 oldu.

ÇEKİRDEK ENFLASYON BEKLENTİLERİ KARŞILADI

Enerji ve gıda fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek enflasyon eylülde beklentilere paralel yüzde 3,1 arttı. Çekirdek enflasyon yıllık bazda yüzde 4,1'le beklentilerle aynı artışı kaydetti. Çekirdek göstergelerde beklentilere paralel gerçekleşme dikkat çekti. Eylül'de enerji ve gıda hariç tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,3; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 arttı.