ABD’de Kovid-19 sebebiyle ölen siyahi doktor meslektaşı tarafından ırkçılığa kurban edildi

ABD’de korona virüs tedavisi gören siyahi doktor Susan Moore, paylaştığı videoda, meslektaşı tarafından ırkçılığa maruz kaldığını ve hastalığını hafife aldığı gerekçesiyle şikayette bulundu.

ABD'de Indiana Üniversitesi Hastanesi’nde korona virüs (Kovid-19) tedavisi gören siyahi doktor Susan Moore, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda bir meslektaşı tarafından, Kovid-19 semptomlarının dikkate alınmadığını ve ırkçılığa uğradığını anlattı. Moore'un geçtiğimiz pazar günü korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti öğrenildi.

"Beni ölüme gönderiyor"

Çektiği videoda, ağrılarına rağmen meslektaşının, kendisini eve gönderebileceğini söylediğini ve ağrı kesici vermediğini iddia eden Moore, “Doktor olduğumu bilmesine rağmen bana kendimi uyuşturucu bağımlısı gibi hissettirdi. Beni ölüme gönderiyor.” dedi.

Solunum cihazına bağlı olan Moore videoda, doktorun kendisine, “Nefes darlığı bile yaşamıyorsun.” dediğini ileri sürdü.  ABD medyasında yer alan haberde, doktor Moore'un meslektaşı tarafından evine gönderildiği ve 12 saat sonra yeniden yüksek ateşle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. 

Ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin (CDC) hayatını kaybeden Moore'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.