AB'den Macron ve Kurz’un taleplerine ret

Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’nin koronavirüs aşısı, AB toplantısında Avusturya ve Fransa'nın taleplerinin frenlenmesini sağladı yorumu yapıldı.

AB'den Macron ve Kurz’un taleplerine ret

Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’nin koronavirüs aşısı, tam da Avrupa’da düzenlenen terör saldırıları sonrası göç ve İslam’ın yeniden tartıştığı döneme geldi. Göç ve İslam’ı hedef alanlara karşı iki Türk bilim insanı örnek olarak gösterilmeye başlandı.

Uğur Şahin, The Guardian’a yaptığı açıklamada “Gerçekten böyle olmak isteyip istemediğimden emin değilim. Toplum olarak kendimize herkese topluma katkıda bulunması için nasıl şans verebileceğimizi sormalıyız” yanıtını vermişti. Şahin, dört yaşındayken Almanya’ya giden bir işçi ailesinin oğlu. Özlem Türeci ise İstanbul’dan Almanya’ya yerleşen bir doktor babanın Almanya’da doğan kızı.

AB’nin dış sınırlarında güvenlik arttırılacak

Avrupa Birliği bildirisinde, “Terörizmle mücadelemiz bir dini ya da siyasi inanca değil fanatik ve şiddet içeren aşırılığa karşı” ifadelerine yer verildi. Bakanlar, AB’nin dış sınırlarının güvenliğinin arttırılması ve internette şiddete dayalı aşırılığı teşvik eden içeriklere daha sıkı kontrol uygulanması konusunda da anlaştı.