AB'den Guterres’e destek: Çalışmalarını tam olarak destekliyoruz

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Hamas hakkındaki açıklamalarına tepki göstererek istifasını istediği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e destek verdiğini belirterek, “Guterres ve BM personelinin çalışmalarını tam olarak destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AB'den Guterres’e destek: Çalışmalarını tam olarak destekliyoruz

BM Güvenlik Konseyi’ndeki açıklamalarının ardından İsrail’in tepki göstererek istifasını istediği Birleşmiş BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e AB'den destek geldi. AB Dış İlişkiler Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı açıklamada, Guterres’in sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, Guterres’in İsrail’e yönelik saldırıları açıkça kınadığını ifade etti.

"TAM OLARAK DESTEKLİYORUZ"

Borrell, Guteress’in tüm sivillerin hayatlarının aynı değerde olduğunu ve uluslararası insancıl hukukun 7 Ekim’den önce ve sonra da herkes için geçerli olduğunu da açıkça ifade ettiğini aktardı. Borrell, “Orta Doğu'da ve tüm dünyada barış ve insani yardım için Guterres ve BM personelinin çalışmalarını tam olarak destekliyoruz” dedi.

“HAMAS’IN İSRAİL’E YÖNELİK SALDIRILARI DURUP DURURKEN BAŞLAMADI”

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durup dururken başlamadığının kabul edilmesinin önemli olduğunu belirten Guterres, "Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kalıyor. Topraklarının sürekli olarak yerleşim yerleri tarafından yutulduğunu, ekonomilerinin tıkandığını, insanlarının yerinden edildiğini ve evlerinin yıkıldığını gördüler. İçinde bulundukları zor duruma siyasi bir çözüm bulma umutları yok oluyor” demişti.