Taliban'dan sevinç çığlıkları: ABD, İngiltere ve Fransa'nın cenazesini kaldırdılar

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinden sonra ABD'de bölgeyi terk etti. Taliban'ın özel kuvvetleri Kabil Havaalanı'nın kontrolünü devraldıktan sonra sevinç çığlıkları içinde ABD, Fransa ve İngiliz bayraklı tabutlarla sahte cenaze töreni düzenlendi.

ABD kuvvetlerinin tahliye edilmesinden sonra havaalanında dolaşan Taliban, silahlı gemilerin kokpitlerine ve ABD Hava Kuvvetleri Humvee'lerin içine oturdu. Devasa tank cephaneliği, kitlerle dolu hangarlar ve terk edilmiş helikopterler didik didik arandı.

Sahte cenaze töreniyle kutlamalar yaptılar

Taliban, İngiliz, Amerikan, Fransız ve NATO bayraklarıyla örtülmüş sahte tabutları Afganistan sokaklarında dolaştırarak sevinç gösterileri düzenledi.

"Bu anlardan gurur duyuyoruz'' 

Joe Biden'ın askerlerinin Afganistan'ı terk etmesinden saatler sonra Grubun baş sözcüsü Zabihullah Mücahid Kabil havaalanında bir açıklama yaparak zaferlerini kutladığını duyurmuştu. Mücahid, "Afganistan'ı tebrik ederim. Bu zafer hepimizin. Tarihi bir gün ve tarihi bir an. Ülkemizi büyük bir güçten kurtardığımız bu anlardan gurur duyuyoruz'' dedi.

 

Kaynak: Haber7