Yüzlerce protestocu Köprüye uzandı!

Her yeni gün protestoların şiddeti artarken, ABD'nin Oregon eyaletinde bulunan Portland kentinde ilginç bir an dikkatleri çekti. Elleri arkalarından bağlı bir şekilde eylem yapan protestocular, dakikalarca bu şekilde bekleyerek ırkçı yaklaşıma dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde üç siyah ABD’linin öldürülmesi ile başlayan, sıklıkla 46 yaşındaki George Floyd’un beyaz bir polis tarafından işkence ile öldürülmesinin görüntüleri ile fitili ateşlenen yaygın eylemler birinci haftasını doldurdu. Dünya çapında ses getiren eylemler Minneapolis’te başladığından bu yana en az altı eylemci orantısız şiddet uygulanan müdahalelerde yaşamını yitirirken, yüzbinlerce kişi ise ABD çapında sokaklarda Floyd’un son sözleri olan “Nefes alamıyorum” şeklinde sloganlarla yürümeye devam ediyor.

Her yeni gün protestoların şiddeti artarken, ABD'nin Oregon eyaletinde bulunan Portland kentinde ilginç bir an dikkatleri çekti. Binlerce kişi, kentte bulunan Burnside Köprüsü'nde ellerini arkalarından bağlayarak uzandı. Köprüyü baştan sonra dolduran göstericiler, havadan görüntülendi.