ABD'nin Orta Doğu planı deşifre oldu: "Yaşam merkezi" dediler gizli üs çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'dan gelebilecek olan olası bir tehlike için üs kurduğu iddiası konuşuluyor. ABD merkezli bir internet sitesi haberinde ABD Savunma Bakanlığı'nın İsrail'in güneyinde bulunan Necef Çölü'ndeki tepede "gizli bir üssün inşasını sessizce sürdürdüğünü" yazdı.

ABD'nin Orta Doğu planı deşifre oldu: "Yaşam merkezi" dediler gizli üs çıktı

ABD merkezli kâr amacı gütmeyen ve genellikle adalet ile güvenlik konularında araştırma dosyaları hazırlayan The Intercept sitesinin haberinde, ABD Savunma Bakanlığının, İsrail'in güneyindeki Necef Çölü’ndeki Har Keren Dağı'nın tepesinde yer alan “gizli bir üssün inşasına sessizce devam ettiği” belirtildi.

GİZLİ ÜS "SİTE 512"

Necef Çölü’nde Gazze’ye 32 kilometre uzaklıkta yer alan "Site 512" kod adlı ABD üssünün, İsrail'e yönelik olası füze saldırıları izleyen bir radar tesisi olduğu kaydedildi. Ancak "Site 512"nin, 7 Ekim'de İsrail’e binlerce Hamas roketi fırlatıldığında, bunların hiçbirini algılamadığı çünkü “bin kilometreden fazla uzaktaki İran'a odaklandığı” vurgulandı.

ABD yönetiminin, "Hamas'a karşı savaşta İsrail'e asker gönderme planlanın olmadığını" açıklamasına karşılık, İsrail'de gizli bir ABD askeri varlığının zaten bulunduğuna dikkati çekildi.

ABD'nin Orta Doğu planı deşifre oldu: "Yaşam merkezi" dediler gizli üs çıktı - Resim : 1

YAŞAM TESİSİ!

Pentagon’un, kayıtlarında bu projeyi "dünya genelindeki gizli projelerden biri" olarak tanımlayarak, gerçek amacını gizlemek için çaba sarf ettiğine işaret edildi. Pentagon’un konuya ilişkin "yorum talebine" yanıt vermediği belirtilen haberde, ayrıca, ABD’nin İsrail’deki askeri varlığını, 2017’de iki ülke tarafından bir üssün açılışı dolayısıyla nadiren kabul ettiği, ancak bir gün sonra bunu yalanlayarak, bu alanın İsrail üssünde çalışan ABD askerleri için sadece bir “yaşam tesisi” olduğunu duyurduğu kaydedildi.