ABD'de bir çift, ırkçılığı protesto eden gruba silah doğrulttu

George Floyd’un öldürülmesinin ardından ırkçılık ve polis şiddetine karşı başlayan protestolar ABD’nin dört bir yanında sürerken, Missouri'nin St. Louis kentinde skandal görüntüler ortaya çıktı.

ABD'de bir çift, ırkçılığı protesto eden gruba silah doğrulttu

Sayıları en az 500’ü bulan Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) aktivistleri, barışçıl bir şekilde Belediye Başkanı Lyda Krewson’un yaşadığı Forest Park semtine doğru yürüyüşe geçti. Krewson’u protesto eden eylemciler, “İstifa et, polisleri de beraberinde götür” şeklinde sloganlar attı.

Ancak eylemciler Central West End adlı bölgeden geçerken, lüks evlerinin önüne çıkan bir çift, gruba silah doğrulttu. Çift, eylemcilere mülklerinden uzak durmaları için bağırırken, adamın tüfek taşıması dikkat çekti. Kadın ise göstericilere bir hayli yaklaşarak onlara silahını doğrulttu.

ABD'de bir çift, ırkçılığı protesto eden gruba silah doğrulttu - Resim : 1

Olay anına dair videolar sosyal medyada gündem oldu. Videolarda protestocuların mülke izinsiz girdiğine dair bir kanıt görülmezken, aralarından bazılarının ‘zenginleri yiyin’ diye bağırarak çifte uzaktan tepki gösterdiği duyuldu. Polisin olayla ilgili soruşturma başlatıp başlatmadığı bilinmiyor.

Lyda Krewson, geçen hafta Facebook’ta yaptığı bir canlı yayında, kendisinden polisin finansmanını kesmesini isteyen St. Louis sakinlerinin isim ve adreslerini açık şekilde paylaşmıştı. Video kaldırılmış, Krewson da ‘niyetinin huzursuzluk yaratmak olmadığını’ söyleyerek özür dilemiş ancak istifa etmeyeceğini belirtmişti.