ABD'nin ünlü plajında büyük panik... 5 kişiyi öldürdü, çok sinsi ilerliyor... Plajdaki herkese acil uyarı yapıldı

ABD'nin en ünlü plajlarından birinde büyük bir panik yaşandı. Sinsi sinsi ilerleyen bakteri, 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Plajdaki herkese acil uyarı yapılırken, vakaların giderek arttığı bildirildi. Rüya gibi bir tatil için beldeye gelenlerin tatili resmen kabusa döndü.

ABD'nin ünlü plajında büyük panik... 5 kişiyi öldürdü, çok sinsi ilerliyor... Plajdaki herkese acil uyarı yapıldı

Bölgede bulunan et yiyen bir bakteri nedeniyle beş kişinin hayatını kaybetti. Rüya gibi bir tatil için beldeye gelen herkesin tatili kabusa dönüştü. Sağlık yetkilileri, ABD'nin Florida eyaletinin Tampa Körfezi bölgesindeki plajlarda vibrio vulnificus bakterisinin tespit edildiğini doğruladı.

SAHİLE GİDENLERE UYARI YAPILDI

Bu yıl, beş vakada ölüm nedeni olarak adlandırıldı ve tüm sahile gidenlere sert bir uyarıda bulundu. Uzmanlar, bakterinin hayatta kalabilmesi için tuza ihtiyacı olduğunu, bu nedenle ılık, acı deniz suyunda bulunabileceğini ve yaz aylarında daha hızlı büyüyeceğini açıkladı. Sağlık görevlilerine göre enfeksiyonlar nadirdir, ancak açık yaraları, kesikleri veya sıyrıkları olanlar daha hassas olacaktır ve sudan kaçınmalıdır.

ANORMAL DERECEDE YÜKSEK

Bu yıl Florida'da 26 vibrio vulnificus vakasının bildirilmesinden sonra geldi ve ayrıca yetkililere göre beş kişi bakteriyel enfeksiyondan öldü. Geçen yıl bölgede 74 vaka ve 17 ölüm görüldü. Uzmanlar bunu anormal derecede yüksek olarak tanımladı. Yüksek rakamlar, Ian Kasırgası sırasında okyanusta bir kanalizasyon sızıntısıyla bağlantılıydı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, bazı Vibrio vulnificus enfeksiyonları, açık bir yaranın etrafındaki etin öldüğü ciddi bir enfeksiyon olan nekrotizan fasiite yol açar. Nekrotizan fasiite birden fazla bakteri türü neden olabilir.

YAŞAMI TEHDİT EDEN CİDDİ BİR HASTALIK

Vibrio vulnificus ciltte enfeksiyona neden olabilir ve bu da cilt bozulmasına ve ülserlere yol açabilir. Bakteri kan dolaşımını istila ederek ateş, titreme, kan basıncında azalma ve kabarcıklı cilt lezyonları gibi semptomlarla yaşamı tehdit eden ciddi bir hastalığa neden olabilir. Herkes enfeksiyona duyarlı olabilirken, bağışıklık sistemi zayıflamış olanlar daha ciddi durumlar geliştirebilir. Enfeksiyon, bazı durumlarda ciddi hastalığa veya ölüme neden olabilir; sağlık yetkilileri, beş kişiden birinin enfekte olduktan sonraki birkaç gün içinde öldüğünü iddia ediyor. Semptom yaşayan kişiler acil tıbbi yardım almalıdır - ancak kişiden kişiye bulaşamaz. Vali Kathy Hochul, et yiyen bakterileri "olağanüstü derecede tehlikeli" olarak nitelendirdi ve seçmenlerini bakterilere karşı önlem almaya çağırdı. 

"OLAĞANÜSTÜ DERECEDE TEHLİKELİ"

Hochul bir basın açıklamasında, "Nadir olmakla birlikte, vibrio bakterisi maalesef bu bölgeye ulaştı ve olağanüstü derecede tehlikeli olabilir. Araştırmaya devam ettikçe, tüm New Yorkluların tetikte olmaları ve kendilerini ve sevdiklerini güvende tutmak için, açık yaraları deniz suyundan korumak ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar için, taşıyabilecek çiğ veya az pişmiş kabuklu deniz hayvanlarından kaçınmak da dahil olmak üzere sorumlu önlemler almaları çok önemlidir."