Aynı hücrede kaldığı kişinin kız kardeşine tecavüz ettiğini öğrenince çılgına döndü

İşlediği bir suç nedeniyle cezaevine düşen ve hücre arkadaşının kendi kız kardeşine tecavüz ettiğini öğrenen Shane Goldby isimli adam, tecavüzcü 70 yaşındaki Robert Murder'ı öldürdü. Goldsby 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı hücrede kaldığı kişinin kız kardeşine tecavüz ettiğini öğrenince çılgına döndü

ABD’nin Washington eyaletinde bulunan bir hapishanede, 26 yaşındaki Shane Goldsby kız kardeşine saldırı da dahil olmak üzere çocuklara tecavüz, çocuk tacizi ve çocuk pornografisi bulundurmaktan Robert Munger ile aynı hücrede kaldığını öğrenince çılgına döndü.

Düzeltme merkezinin ortak alanında Murger’ı yakalayarak saldıran Goldsby defalarca vurdu. 70 yaşındaki adam kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti.

Olayın ardından çıkarıldığı mahkemede ifade veren Goldsby, gözyaşlarına boğularak Munger'ın ailesinden özür diledi. Hücre arkadaşı Munger'ın suçlarını ayrıntılı olarak anlatacağını ve cinsel eylemlere ilişkin sahip olduğu resimler hakkında konuşacağını söyledi. Munger'ın hayatını hapiste geçirmesini tercih edeceğini ve onu öldürmeyi değil, sadece ona zarar vermeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

''Benimle tecavüzleri hakkında konuşmak istiyordu''

Goldsby daha önce 2019'da Tanrı'yı ​​bulduğunu ve kız kardeşi veya ailesi için intikam almadığını söyledi. Munger'ın kim olduğunu öğrendiğinde farklı bir hücre arkadaşı talep ettiğinin görmezden gelindiğini söyleyerek Goldsby, Munger ile bir hücreyi paylaşmak zorunda kaldığında haksız ve imkansız bir konuma getirildiğini söyledi.

Goldsby mahkemededeki hakime "Kardeşime tecavüz ettiğini öğrendiğimde kafamda o kadar çok şey vardı ki o anda ne yapacağıma karar vermemiştim. Munger  benimle taciz ve tecavüzleriyle ilgili konuşmak istiyordu. 

Neler olup bittiğiyle ilgili şeyleri sorguluyordum, 'Bütün bunlar neden oluyor?' Dediğim gibi ben 2019'da hayatımı Tanrıya adadım. Toplu seks yapmayı bıraktım. İyi gidiyordum. Beni bu herifle aynı hücreye koydun. Kendimi kandırılmış hissediyorum. Kurban benim" dedi.

Aynı hücrede kaldığı kişinin kız kardeşine tecavüz ettiğini öğrenince çılgına döndü - Resim : 2
Kız kardeşine tecavüz eden mahkumu öldüren Goldsby'nin ifade anı

Goldsby mahkemenin verdiği kararla birinci derece cinayetten 298 ay, neredeyse 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Goldsby'nin 2017 yılında uzun bir kovalamacanın ardından araçlarına çarptıktan sonra bir kolluk kuvveti arabasını çalmak ve bir eyalet polisini yaralamaktan hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.