Abdullah Ağar: Önümüzde 5 kritik yıl var, "Abluka operasyonları" çok önemli

Irak'ın kuzeyinde dün başlatılan "Pençe Kilit Operasyonu"nun detaylarını tv100'e değerlendiren Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, "Terörle ilgili bir soğuma dönemindeyiz, önümüzde 5 kritik yıl var. Abluka operasyonları çok önemli" dedi.

Abdullah Ağar:  Önümüzde 5 kritik yıl var, "Abluka operasyonları" çok önemli

Irak'ın kuzeyinde dün başlatılan "Pençe Kilit Operasyonu"nda terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirildi. Etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 26’ya yükseldi. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, kilit operasyonun detaylarını tv100 canlı yayınında anlattı.

Geçen yıl yaz ve kış aylarına yönelik yürütülen Eren Operasyonlarından bahseden Abdullah Ağar, yurt içinde ve yurt dışında terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan "Pençe Kilit Operasyonu"nun sahadaki detaylarını ve harekatın detaylarını tv100'de paylaştı.

İşte Abdullah Ağar'ın açıklamalarından önemli satır başları;

"Eren Operasyonları son derece önemli bir döneme damga vurdu. O dönemde Türkiye'de terörist varlığı 200'lere kadar düştü. Türkiye açısından son derece önemli bir dönemdi ve başarıyla tamamlandı. Bu yıl "Abluka" adı altında bir süreç var ve binlerce operasyon plandığı gözüküyor. Amaç, Türkiye'de var olduğu tespit edilen bunların sayısının 200 civarında olduğu belirtiliyor. Demografyayla, sosyolojik, siyasi, toplumsal, psikolojik bağının tamamen kopartılması bir de topoğrafyayla coğrafyayla olan bağının kopartılması gerekiyor.

"Terörle ilgili bir soğuma dönemindeyiz, önümüzde 5 kritik yıl var"

Gelecekle ilgili alt yapı hazırlığı içerisinde olan terör örgütü PKK unsurları Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Van ve Tunceli gibi alanlarda kendilerine alan bulmaya çalışıyor. Bunların imha edilmesi gerekiyor. Terör halkın gündeminden çıktı bunu Güneydoğu'ya gittiğimizde görebiliyoruz ancak hala bir tedirginlik ve kırılganlık var.

Terörle ilgili bir soğuma dönemindeyiz. Önümüzde 5 kritik yıl var. Abluka operasyonları bu anlamda çok önemli. 1984'den beri gelişen bir sosyolojik, ekonomik, psikolojik ve demografik bir travma var. Nasıl ki geçen yıl Marmariste'ki orman yangınlarında kaybettiğimiz alanların kendisine gelmesi için belirli bir zaman gerekli. İşte terörle mücadelede de durum böyle. Allah'a çok şükür çok iyi bir noktadayız, 200 terörist var, eylem kapasiteleri sınırlandırılmış durumda.