Abdüllatif Şener CHP'den istifa ettiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Abdüllatif Şener, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini belirten Şener "İlk turda Sinan Oğan’a oy verdim. İkinci turda geçersiz oy kullandım. Milletvekili seçiminde oy vermedim." ifadelerini kullandı.

Abdüllatif Şener CHP'den istifa ettiğini açıkladı

27. Dönem CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı bir canlı yayında "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz sayın Şener?' sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye cevap verdi. Şener, açıklamasının devamında "Eleştirilerimin bir partiden ya da adaydan olmakla ilgisi yoktur. Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler.  Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı eli kolu bağlı olacaktı. Hükümet ek bütçeyi bile çıkartamayacaktı. Bu hükümet 1 yıl dayanamazdı. " ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU VE CHP'YE OY VERMEDİM"
Seçimde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini ifade eden Şener "İlk turda Sinan Oğan’a oy verdim. İkinci turda geçersiz oy kullandım. Milletvekili seçiminde oy vermedim." dedi. 

14 MAYIS SEÇİMİ SONRASI ÇIKIŞI
Şener, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimin ardından katıldığı bir programda “Cumhurbaşkanı bir partide, Meclis çoğunluğu bir partide olursa bu sefer ortaya ne çıkıyor? Denge denetim mekanizması kurulmuş oluyor. Fakat bu sefer de yönetimde ve ülkede istikrar kalmıyor. Dolayısıyla Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez” açıklamasını yapmıştı. 

"HALK HER ZAMAN HAKLIDIR"
Şener ayrıca seçim sonrası sosyal medya hesabından "Seçim sonrası halkı aşağılayan, suçlayan paylaşımlar yapılıyor. Halkın iradesi milli iradedir. İktidarın meşruiyet kaynağıdır. Halk her zaman haklıdır. Her seçim sonucunun ibret alınacak bir mantığı vardır." tweetini paylaşmıştı.