Abdurrahman Dilipak'tan Mehmet Ceyhan'a sert eleştiriler!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ı hedef alan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Kanal D'de yayınlanan "Neler Oluyor Hayatta" programında aşı karşıtlığına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dilipak'ın sosyal medyadaki Mehmet Ceyhan açıklamaları hem tepki çekti hem de destek gördü.

Abdurrahman Dilipak'tan Mehmet Ceyhan'a sert eleştiriler!

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında koronavirüs aşısı için birbirinden çok farklı açıklamalarda bulundu. Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu programda 'Kovid-19 aşısı' ve 'aşı karşıtlığı'nı ele alan Ceyhan'a gazeteci Dilipak, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"Aşı karşıtlarının içerisinde bir tane bilim insanı yok"

'Kovid-19 aşısı' ve 'aşı karşıtlığı' ile ilgili düşüncelerini paylaşan Ceyhan'a karşı yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla tamamen zıtlık gösteren Dilipak sosyal medyada gündem oldu. İşte Dilipak'ın tepkisine ve karşıt açıklamalarına neden olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın sözleri:

"Aşı karşıtlığından bahsederken bilim adamları olduğunu söylemek en büyük hata. Orada bilim insanı yok. Tıp fakültelerinden birinde bizden mezun olan bir hekimin bütün eğitim dönemi boyunca aşıyla ilgili öğreneceği dersler var. Orayı bitirdikten sonra bu insanlar genel cerrah oluyor. O adam aşıyı niye takip etsin? Ben kendi alanım dışındaki alanı takip edemem ki. Ama çıkıp neden konuşuyorlar? Önemsenmeli, şöhret olmalı. İkinci neden ürün pazarlıyor olmaları. Koronavirüste mevcut varyantı yüzde 80'i aşılamakla salgını bitebilirsiniz. Hiçbir aşı zorunlu değil. Aşıdan şimdiye kadar herhangi bir zarar görmüş bir insan bile görülmedi."

Abdurrahman Dilipak'tan Mehmet Ceyhan'a sert eleştiriler! - Resim : 2
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

 

Dilipak'tan şok sözler: Bu kadar çok aşı, insanda mutasyona sebep olacak

Mehmet Ceyhan'ın açıklamalarının ardından canlı yayına bağlanan Abdurrahman Dilipak ise  “Aşıya karşı değiliz, aşı dayatmasına karşıyız” sözleriyle düşüncesini dile getirdi. Aşı olmama sebebini ise “İçeriğini bilmiyoruz” sözleriyle açıkladı. “Bu kadar çok aşı,  insanda mutasyona sebep olacak, PCR testi tam bir sahtekarlık” iddiasında bulunan Dilipak,  Prof. Dr. Mehmeht Ceyhan'ın açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Dilipak'ın, Ceyhan'ı ve Kanal D'yi hedef alan paylaşımları birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilmesine  neden olurken, Dilipak'a destek veren çok sayıda kullanıcı da oldu. İşte Abdurrahman Dilipak'ın tepki toplayan sosyal medya paylaşımları...

Abdurrahman Dilipak, 4 çocuklu bir aile babasıdır. 1949 yılında Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Haruniye’de dünyaya geldi. Babasının adı Ali Rıza, annesinin adı Fatma Pakize’dir. Dilipak, 1969 yılında Konya İmam-Hatip lisesini tamamladı. Güzel Sanatlar Akademisine girmek için resim dersleri alsa da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Filolojisi bölümüne girdi. Burada 2 yıl okuduktan sonra İstanbul Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okuluna kaydoldu ve 1980 yılında mezun oldu.

1964 yılında kısa süreli Düziçinde Kasırga isimli bir kartela gazete çıkarttı. 1969'da, DSİ 6. Bölge Müdürlüğünde Arazi Elektirifikasyonu Kontrolcüsü olarak çalışma hayatına başladı, 1971'de judo antrenörü oldu, 1972'de Fetih Yayınevi'ni ve Hertür Yayın Dağıtım Şirketi'ni kurdu, 1973'te Yeni Sanat Dergisi Yayın Kurulunda yer aldı. Aynı yıl MTTB Sinema Kulübü üyesi oldu. Ardından, Burak Film Kurucu Ortakları arasında yer aldı ve milli sinema tartışmalarına katıldı.

1977'de Adım Dergisi Genel Yayın Müdürü, 1988-1990'da Dış Politika Dergisi Yayın Yönetmeni, 1972-1993'te Milli Gazete yazarı, 1978-93'te Bazın Hicret Dergisi Genel Yayın Müdürü, Seriyye Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, 1994'te Cıngar mizah dergisinde yazdı. 1993'ten itibaren Akit gazetesi, 1990'dan itibaren haftalık Cuma dergisinde,1996-1997'de Haftalık Selam gazetesi, 1996'da günlük Yeni Şafak gazetesi, aylık Görüş (Almanya), aylık Pir dergisi ve Gazete gazetesinde yazarlık yaptı. 3 Nisan 2013 tarihinde Hükümet tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik “Akil İnsanlar Heyeti” Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulundu.

Üyelikleri

Düziçi Milliyetçi Gençler Derneği, Mazlum-Der İnsan Hakları Ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Dış Basın Derneği, Kudüs Derneği, Türkiye Engelliler Vakfı, Acıbadem Faikbey Camii, İslami Çevre Hareketi Maltepe Çevre Kültürü Gurubu, IHH İnsani Yardım Vakfı, Rabia Platformu

Yönetim Kurulu Üyelikleri

MSP Genel Merkezi (Danışmanık), Milli Haber Ajansı (Genel Müdürlük), Panel Dergisi (Yayın Yönetmeni), Yeni Zemin Dergisi (Yayın Kurulu Üyeliği), İnsan Hakları Ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Genel Başkan Yardımcılığı), Kudüs ve Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (Kurucu Üyelik), Risale, Emre, Esra, İşaret Yayınevleri (Yayın Danışmalığı)

TV Programları

Ateşten Gömlek (Kanal 7), Haber Yorum (Kanal D), 2x2 ve Analiz (Kanal 6), Beyin Fırtınası, Tartışa Tartışa (NTV), Bıçak Sırtı (Ülke TV)

Kitapları

Cumhuriyet'in Şeref Kitabı, Yağmalanan Ülke Türkiye, Bir Başka Açıdan KEMALİZM, İNÖNÜ Dönemi, Menderes DönemiAbdurrahman Dilipak haberleri için

Mehmet Ceyhan kimdir?

2 Nisan 1957 doğumlu olan Prof.Dr. Mehmet Ceyhan 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisasına başladı ve 1985 yılında ihtisasını tamamladı. 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi’nde yaptığı çalışmalar sonucu, bu dalda bilim uzmanlığı derecesi aldı. Askerlik hizmetini Adana Askeri Hastanesi’nde 1985-1987 yıllarında, zorunlu hizmetini ise 1987-1989 yıllarında Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getirdi.

 Mehmet Ceyhan, 1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları yandal ihtisası yaptı. 1995 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü oldu. 1998 yılında A.B.D’nde Cincinnati Childrens Hospital’da, Çocuk Enfeksiyon Bölümü’nde çalıştı.

Dr. Ceyhan 1985 yılında Gürson Çocuk Sağlığı Vakfı, Cihat Tahsin Gürson Araştırma Ödülü’nde birincilik, 1986 yılında ikincilik; 1988 yılında ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) teşvik ödülünü kazandı. İmmünizasyon serolojik ve klinik etkinliği, enfeksiyon hastalıklarının moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, enfeksiyon epidemiyolojisi ve bakterilerde antibakteriyal ilaç genlerinin tanımlanması üzerinde çalışmaktadır.

Halen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlıklarını ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürüten Dr. Mehmet Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam ediyor.