Acı ve mutluluk bir arada! Enkazdan çıktıktan bir gün sonra doğum yaptı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından büyük bir yıkıma uğrayan Hatay'da enkaz altında kalan 29 yaşındaki hamile Fidan Yıldız Sağaltıcı, askeri helikopterle Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Enkazdan çıkmasından bir gün sonra doğum yapan genç kadın, dünyaya getirdiği kız bebeğe pamuk anlamına gelen Gutnam Elif ismi verildi.

Acı ve mutluluk bir arada! Enkazdan çıktıktan bir gün sonra doğum yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralananlar, tedavi edilmek üzere Mersin'e getiriliyor. Mersin Şehir Hastanesi'ne getirilen yararların bir bölümü, Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait helikopterlerle taşınıyor.

Acı ve mutluluk bir arada! Enkazdan çıktıktan bir gün sonra doğum yaptı - Resim : 1

HELİKOPTERLE GETİRİLEREK TEDAVİYE ALINDI

Depremin vurduğu Hatay'ın Defne ilçesinde önceki gün enkazdan çıkarılan hamile Fidan Yıldız Sağaltıcı da askeri helikopterle kente getirildi. Helikopterden ambulansa alınan Sağaltıcı, Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Yine enkazdan çıkarılan kadın ve çocuk da helikopterle getirilerek tedaviye alındı.

ACI VE MUTLULUK BİR ARADA

Sağaltıcı, dün doğum yaparak dünyaya sağlıklı bir kız bebek getirdi. Anlamı 'pamuk' olan Gutnam Elif adı verilen bebek, yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutuluyor. Enkazdan kurtulan Sağaltıcı ailesi ise acıyı ve mutluluğu bir arada yaşıyor.

Acı ve mutluluk bir arada! Enkazdan çıktıktan bir gün sonra doğum yaptı - Resim : 2

UMUTLARIMIZ BİTMİŞTİ

Baba Orhan Sağaltıcı (40), "Depreme yatakta yakalandık. Umutlarımız bitmişti. Hastane hastane gezdik. Ama sağ olsun devletimiz yetişti. Helikopterle eşimi buraya getirdiler. Eşim sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Tarifsiz bir duygu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Hüseyin Şimşek ise bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu, kontrollerini yaptıklarını söyledi.