MEB Açık Öğretim kayıt yenileme ne zaman? Açık lise kayıtları nasıl yapılır? İşte Açık lise kayıt kılavuzları ve AÖL giriş ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Açık Öğretim Lisesi kayıtları uzatıldı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri için kılavuzlar yayınlandı. Peki, MEB Açık Öğretim kayıt yenileme ne zaman? Açık öğretim lise kayıtları nasıl yapılır? İşte Açık lise kayıt kılavuzları ve AÖL giriş ekranı!

MEB Açık Öğretim kayıt yenileme ne zaman? Açık lise kayıtları nasıl yapılır? İşte Açık lise kayıt kılavuzları ve AÖL giriş ekranı!

MEB, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt takvimini ve kılavuzlarını yayınladı. Liseyi açıktan tamamlamak isteyenlerin başvuru yaptığı Açık Öğretim Lisesi için kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. Açık Öğretim Lisesi sitesi üzerinden yapılan duyuruda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2022-2 dönemi kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemlerinin 3 nisan  2023 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığı belirtildi. Adaylara, yayımlanan kılavuzlar doğrultusunda kayıtlarını gerçekleştirmeleri uyarısı yapıldı.

AÇIK ÖĞRETİM KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Açık Öğretim Lisesi için kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 3 Nisan’da sona eriyor. Örgün eğitimde okuyup, e-okul sisteminde aktif kaydı olan öğrencilerin ilk kayıt iş ve işlemleri de, 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖL’de öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemi yaptırabilecek. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar dönem sınavlarına katılamayacak. Başvurular İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi müdürlüklerine yapılacak. Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerin kayıt yenileme Sınav katılım Ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacak. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur. Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme Sınav katılım Ücretini ödemek zorunda. Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi.

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU için tıklayınız

AÖL giriş ekranı için tıklayın

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönemi için ilk kayıt başvuruları İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden yapılabilecek. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran 18 yaş üstü öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “sınav katılım ücretini” ödüyor. İlk kayıt sınav katılım ücreti de bu dönem 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlendi.

Öğrenciler, https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav katılım ücretini yatırabilecek.

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecek.

Tutuklu veya hükümlü olan öğrencilerin 2022-2 dönemine kayıt yenileme işlemleri ve ders seçim işlemleri cezaevi öğretmenleri tarafından yapılacak. 2022-2 dönemi kayıt yenileme süresi içerisinde cezaevinden dışarı çıkan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezine başvurarak 2022-2 dönemi için kayıtlarını yeniletmesi gerekiyor.

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU için tıklayınız

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER İLK KAYIT YAPTIRABİLİR?

MEB tarafından yayınlanan ilk kayıt kılavuzunda adaylarda şu şartları aranıyor:

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ya da yurt dışındaki eğitim müşavirliği/eğitim ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birine denkliği yapılmış olanlar, Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptırabilir.