Acil "servis"e "net" çözüm

Gelişen her teknoloji hayatımıza bir yenilik, bir rahatlık getirip yeni istihdamlara kapı açtı.

Acil "servis"e "net" çözüm

Türkiye’de taşımacılık sektörü de dijital çağa ayak uyduruyor. Servis sektörünü dijitalleştirmeyi hedefleyen servissepeti.com sektörün tüm ihtiyaçlarını bir platformda sunuyor.

Taşımacılık sektörüne yeni bir bakış

Dünyada gelişen teknoloji zaman ve mekan algımızı tümüyle değiştirdi. Bilgisayarlara, telefonlara hatta kol saatlerine giren internet ağı zamanı daha verimli kullanmayı öne çıkardı. Odağına  taşımacılık sektörünü alan Barış İşlek, şehir içi ve şehirler arası tur ve servis yolculuklarına çözüm üreten firmanın kurucusu. Genç girişimci taşımacılık sektöründe dijital dönüşümün de öncüsü oldu. Proje, internet sitesi üzerinden bireysel ve kurumsal firma ve araç sahiplerini bir araya getiriyor.  

Hepsi bir arada

Firmanın genel müdürü Barış İşlek uygulamanın nasıl çalıştığını anlattı. “Amacımız dijital çağa ayak uydurmak. Tur ve servis içerikli olan tüm bireysel ve kurumsal ihtiyaçlara cevap veren sosyal ve ticari bir projedir. Çift yönlü çalışır. Eş zamanlı olarak araç sahiplerinin de tedarikçi olarak sisteme katılmasına müsaade eder. Bu proje, Türkiye'de yoğun bir şekilde tercih edilen şehir içi ve şehirler arası tur ve servis yolculuklarına çözümler üretmeyi hedefliyor.

Servissepeti.com’un hedefinde dünyanın konuştuğu yeni nesil yapay zeka sistemi metaverse var. Platform sanal ortamda ilk turizm firması olmayı amaçlıyor. İşlek, dijital dönüşümle sanal galerilerle filomuzdaki araçları sergilerken entegrasyon sayesinde müşterilerin servis aracı bulma ihtiyacını bu platformdan sağlayabiliyoruz dedi.

Pandemi döneminde eve kapanmanın gezme arzusunu tetiklediğine dikkat çeken İşlek, özellikle yaz sezonunun daha hareketli geçeceğini söylüyor. Ancak turizm transfer firmalarını bu dönemde zorlayacak iki unsur var. Bunlardan ilki artan akaryakıt fiyatları ikincisi ise kura bağlı yükselen araç fiyatları.

Br tıkla kapıya servis

Platform sisteminin ara yüzü, kolay ve anlaşılır bir internet sitesi üzerinden gerçekleşiyor, İşlek “Yolcularımız pizza siparişi verir gibi araç temini yapabiliyor. Müşteriler, yetki belgesine sahip tur firmalarını tercih etsinler. Bu konuda firmaların üzerine düşen ise hizmet kalitesini arttırmak”

Barış İşlek, özellikle yabancı dil bilen ve mesleki yeterlilik belgesine sahip şöförlerlerin istihdamı sektörün de müşteri yelpazesini genişletecek görüşünde

Uygulamaya gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden İşlek, bu platforma daha çok Arap turistlerin rağbet gösterdiğini söylüyor.

Temelde bir servis taşımacılığı platformu gibi çalışan servissepeti.com’da “talep eden” ve “hizmet veren” ikiye ayrılıyor. Talep eden kullanıcılara araç seçenekleri sunulurken, hizmet verende ise fiyat skalası ile ilgili bilgiler paylaşılıyor.  Tamamen ücretsiz üye olma fırsatı veren platform, özellikle işletmelerin kara yolu taşımacılık süreçlerini dijitalleştirerek mevcut sistemi hızlandırmayı amaçlıyor.