Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Felaketin birinci yılında acıların gölgesinde depremzedeler, kaybettikleri yakınlarını anmak için geceyi sokaklarda geçirdi.

Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi

"Asrın felaketi" olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler, afetin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen unutulmuyor.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 1
Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gaziantep, Hatay ve Osmaniye'de depremzedeler, geceyi sokaklarda geçiriyor. Yoğun sisin kapladığı Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 2Ailecek meydana akın eden vatandaşlara, bazı işletmeler tarafından ücretsiz çay ikramı yapılıyor. Gruplar halinde meydanda toplanan vatandaşlardan kimisi 6 Şubat gecesi yaşadıklarını anlatıyor, kimisi de buhur yakarak depremde kaybettikleri için dua ediyor.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 3İskenderun ilçesinde vatandaşlar sokaklarda ateş yakarak "deprem nöbeti" tuttu. Bir enkaz alanına kırmızı karanfiller bırakan vatandaşlar, "unutmadık" yazılı pankart da bıraktı. Gönüllülerce sokaktaki vatandaşlara çay, çorba ve kek ikram edildi.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 4
Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki yıkılan binanın enkazının bulunduğu alanda ateş yakarak oturan Zahide Eren Mert, AA muhabirine, felaketi yaşadıkları geceyi sokakta nöbet tutarak geçirmek istediklerini söyledi. Depremde çok kişinin hayatını kaybettiğini belirten Mert, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diledi.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 5
Süleyman Güçlü de 6 Şubat'ı kesinlikle unutmayacaklarını söyledi. Osmaniye'de ise belediye tarafından düzenlenen anma programı öncesinde vatandaşlar Raufbey Mahallesi'nde depremde yıkılan Metin Tamer Sitesi'nin önünde bir araya geldi.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 6
Alanda kurulan sobanın etrafında toplanan kalabalığa belediye ekiplerince yemek ve çay ikramın edildi. Depremzedeler 6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokaklarda geçiriyor.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 7
Depremlerde en çok can kaybının yaşandığı yerlerden Ebrar Sitesi'nin enkazının bulunduğu alana gelen bazı afetzede aileler, burada ateş yakıp, sevdikleriyle yaşadığı anıları yad etti. Yoğunluğun yaşandığı sitenin etrafında polis ekipleri güvenlik önlemi alırken bazı sivil toplum kuruluşları da afetzede ailelere çay ve çorba ikramında bulundu.
Acıların gölgesinde depremin 1. yıldönümü! Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi - Resim : 8
Öte yandan Kapıçam Şehir Mezarlığı'nda gecenin ilerleyen saatlerine rağmen sevdiklerinin mezarına giden bazı depremzedeler burada yakınları için dua etti. Depremin en fazla etkilediği yerlerden olan Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçesinde de depremzede aileler, evlerinin yıkıldığı bölgede toplandı ve kaybettikleri yakınları için dua etti.