Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya'dan devam edip Silivri'ye kadar uyardı: Çok tehlikeli

Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul'da beklenen büyük deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Taymaz, Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya'dan devam edip Silivri'ye kadar tehlikeli bölge olduğunu belirterek, olası bir depremde arama kurtarma faaliyetlerinin de ciddi sorun teşkil edeceğini dile getirdi.

Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya'dan devam edip Silivri'ye kadar uyardı: Çok tehlikeli

Kahramanmaraş depreminin etkileri devam ederken, uzmanlar da beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin yorumlarda bulunmaya başladı. Uzmanlardan büyük İstanbul depremi hakkında dikkat çeken açıklamalar geldi. O açıklamalardan birini de Prof. Dr. Tuncay Taymaz yaptı. 

YERLEŞİM YERLERİNDEN GEÇEN BİR FAY YOK 

"Marmara'nın içinden geçen Kuzey Anadolu Fayı'nın kolları Marmara Bölgesin'den İstanbul'da büyük bir deprem üretebilme potansiyeline sahip" diyen Prof. Dr. Tuncay Taymaz; olumlu haber olarak ise İstanbul'da yerleşim yerlerinin içerisinden geçen bir fayın olmadığını söyledi.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ SIKINTI OLABİLİR

Taymaz, "Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya'dan devam edip Silivri'ye kadar giden tüm bu 'göller' bölgesi dediğimiz yerlerde risk var." diye uyardı.

Nüfus kalabalığına dikkat çeken Taymaz, arama kurtarma faaliyetlerinde de sıkıntılar olabileceğini belirtti.