Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Erzurum'daki olayla ilgili gözaltına alınanlar var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlı saldırıya uğramasına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve gözaltıların olduğunu duyurdu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise yaşananlara tepki göstererek, "Prensip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Erzurum'daki olayla ilgili gözaltına alınanlar var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlı saldırıya uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GÖZALTILAR VAR"

Bakan Bozdağ, yaşananlarla ilgili adli tahkikatın başlatıldığını ve gözaltı kararlarının olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Süreç hem başsavcılığmız hem adli kolluk tarafından takip ediliyor. Şu anda gözaltında olanlar var" 

ÖMER ÇELİK: HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞIYIZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise NTV'de katıldığı canlı yayında Erzurum'daki olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan taşlı saldırıya tepki gösteren Çelik, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Dikkatli bir şekilde takip ettik. Prensip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız. Siyasetin özgürce yapılabilmesi parti olarak dikkat ettiğimiz bir konu. Siyasete ve siyasetçiye dönük herhangi bir şiddetin maruz görülmesi söz konusu olamaz. Bu olaydan önce uyarılar yapılıyor. Burası miting alanı değil, miting alanı öbür taraf diye yönlendiriliyor. Erzurum bir barış şehri. Kapsamlı bir soruşturma yapılacaktır. İBB Başkanı en ufak bir olayda Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapıyor. Yakışıksız bir beyan. Fiziki şiddete karşı olduğumuz gibi sözel manipülasyona ve provakatif söyleme de karşı olmak zorundayız."