Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki: “Hamburgerler siyasetçiye güç vermez”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yalova’daki ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ve Amerika ziyaretlerine tepki göstererek, “Bizim gündemimiz Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek. Onların gündemi ne? Amerika’da mı hamburger yiyeceğiz, yoksa Londra’da mı? Bu hamburgerde bir şey var. Adam Türkiye’deki hamburgeri beğenmiyor ta Amerika’ya gidiyor. Hamburgerler siyasetçiye güç vermez” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki: “Hamburgerler siyasetçiye güç vermez”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Yalova’ya geldi. Yalova Valiliği ve Yalova Adliyesi’ni ziyaret eden Bakan Bozdağ, daha sonra AK Parti Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Burada konuşan Bakan Bozdağ, konuşmasının başında Yalova Belediyesi’ndeki zimmet davasının duruşması sırasında CHP’li milletvekilleri ile mahkeme heyeti arasında yaşanan gerginliğe değindi. CHP’li vekillerin mahkeme heyetini baskı altına almaya çalıştıklarını belirten Bakan Bozdağ, "Bugün Yalova Adliyesi’ni ziyaret ettik. Hakim ve savcılarımızla bir araya geldik. Bu haksızlık kendini ve haddini bilmezlik, ahlaksızlık karşısında hakkın, hukukun, adaletin ve bağımsız Türk yargısının Yalova Adliyesi’nde yanında olduğumuzu bir kez daha ilan etmek için geldik. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı yetkisi bağımsız ve tarafsız mahkemeler tarafından kullanılır ve yerine getirilir. Hiç kimse hakim ve savcılara emir ve talimat veremez. Tavsiye ve telkinde bulunamaz. Yargı yetkisinin nasıl kullanılacağına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dahi görüşme yapılamaz. Çünkü yargı görevi yapanlar, herkesin hak beklediği yerde hakkını arayanlar haklarına her türlü korku, baskı ve endişeden uzak karar veren hakimlerin Anayasa, kanun ve hukuka uygun bir vicdani kanaatle karar versinler diye bunlar temin ve tesis edilmiştir. Hakimler kimseden korkmayacak. Hiçbir baskı üstünde hissetmeyecekler. Kanuna bakacak dosyaya bakacak, delile bakacak, hak kiminse ona bakacak, tespit edildiği zaman da hakkı sahibine dünya ayağa kalksa dahi teslim edecek. Bu büyük bir cesaret işidir" dedi.

“Seçim Londra’da, New York’ta yapılmayacak”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika ve İngiltere ziyaretlerini yorumlayan Bakan Bozdağ, "Bizim gündemimiz Türkiye Yüzyılı. Bizim gündemimiz Togg. İnşallah doğal gazı 2023’te evlere vereceğiz. Bizim gündemimiz uzay istasyonuna ilk Türk astronotunu 2023’ün Mart’ına kadar göndermek. Bizim gündemimiz Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek” dedi.

 “Hamburgerler siyasetçiye güç vermez”

Kılıçdaroğlu’na hamburger üzerinden yüklenen Bakan Bozdağ, “Onların gündemi ne? Amerika’da mı hamburger yiyeceğiz, yoksa Londra’da mı? Bu hamburgerde bir şey var. Adam Türkiye’deki hamburgeri beğenmiyor ta Amerika’ya gidiyor. Yetmedi, Londra’ya gidiyor. Bu hamburger kerametini bizim de öğrenmemiz lazım. Hamburgerler siyasetçiye güç vermez. Seçim Londra’da yapılmayacak, seçim New York’ta, Berlin’de Paris’te yapılmayacak. Seçimde Türk vatandaşları oy kullanacak. Yanılma, Macron ya da Biden oy kullanmıyor. Türk milletinin asil evlatları oy kullanıyor. Onun için iktidarı gel Yalova’da ara. İktidara icazeti Amerika’dan Londra’dan kimden almak istediğini bilmiyoruz ama onların hiçbirinden alamazsın. İktidarı belirlemenin güç ve kudreti aziz Türk milletindedir. Bilmeyenler öğrensin" ifadelerini kullandı.