Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Süper Kupa'nın ertelenmesine ilişkin provokatif paylaşımlarla ilgili soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Süper Kupa'nın ertelenmesine ilişkin provokatif paylaşımlarla ilgili soruşturma

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında 29 Aralık Cuma günü oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin takımların maça Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkmasına izin verilmemesi üzerine iptal edildi. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı ortak açıklamayla müsabakanın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

PROVOKASYON VE SUÇ TEŞKİL EDEN PAYLAŞIMLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Yaşananların ardından sosyal medyada maçın ertelenmesi sonrası bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlar yapıldı. Bu konuda açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BAKAN TUNÇ: TESPİT EDİLEN ŞÜPHELİLER HAKKINDA ADLİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR

Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

 “Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir.”