Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Osmaniye… Sırada siz varsınız. Tarihi de var

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için uyarı yaptı. Bu konuda tarih verdi.

Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Osmaniye… Sırada siz varsınız. Tarihi de var

Türkiye, yeniden Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozlarının etkisi altına girdi. Özellikle Yunanistan üzerinden Türkiye'nin batı kıyılarından giriş yapan tozların etkili olacağı yerler belli oldu.

ÇÖL TOZLARI 1 HAFTA ETKİLİ OLACAK

hakkında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, tozların 1 hafta boyunca etkili olacağını söyledi.

Özdemir, “Pazar günü özellikle Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, pazartesi Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde çöl tozu etkisini gösterecek” dedi.

Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Osmaniye… Sırada siz varsınız. Tarihi de var - Resim : 1

ADANA, ANTALYA, BURDUR, HATAY, ISPARTA, KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE İÇİN UYARI

Bu kapsamda 19 Mayıs Pazar gününde Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki vatandaşların çöl tozlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR

Özdemir, çöl tozu taşınımının sağlık sorunlarına da neden olabildiğini, havadaki toz yoğunluğunun artmasının solunum sıkıntısı olanları etkileyebildiğini kaydetti.

Yoğun toza maruz kalmanın bağışıklık sistemini de olumsuz yönde etkilediğini anlatan Özdemir, bu nedenle sağlık sorunları olan vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini aktardı.

Özdemir, toz taşınımı olan günlerde partikül önleyici maske veya maskenin bulunamadığı anlarda ıslak bez veya mendil kullanılabileceğini, sabah ve akşam saatlerinde yaşlıların, çocukların, kronik solunum yolu hastalarının zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.