Adana beşik gibi sallanıyor! Peş peşe depremler! Şu ana kadar 17 artçı meydana geldi! İşte bölgede son durum...

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen depremin ardından artçılar devam ediyor. Bölgede şu ana kadar 4.4 büyüklüğe varan 17 artçı kaydedildi. Deprem sonrası çevre illerde dahil vatandaşlar sokaklara döküldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan depremlerle ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Öte yandan paniğe kapılan 55 kişinin ise hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Adana beşik gibi sallanıyor! Peş peşe depremler! Şu ana kadar 17 artçı meydana geldi! İşte bölgede son durum...

Saat 08.44'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Adana, beşik gibi sallanmaya devam ediyor. AFAD'ın açıkladığı verilere göre; ilde 4.4 büyüklüğe varan 17 artçı deprem meydana geldi.  

Adana beşik gibi sallanıyor! Peş peşe depremler! Şu ana kadar 17 artçı meydana geldi! İşte bölgede son durum... - Resim : 1

PEŞ PEŞE SALLANDI

Kozan'da 10.48'de 3.9 büyüklüğündeki artçı depremin ardından, saat 10.57'de bir artçı daha meydana geldi. Artçı sallantının büyüklüğü ise 4.4 olduğu bildirildi.

ŞU ANA KADAR 17 ARTÇI OLDU

Kozan'da saat 08.44'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 10.57'ye kadar kısa aralıklarla ilçede en büyüğü 4.4 olan 17 artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.

55 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURDU

Kozan'ın komşu Kadirli ilçesinde deprem sırasında korku ve paniğe kapılan 55 kişinin ise hastanelere başvurduğu bildirildi. Deprem korkusuyla hastaneye gelenler acil serviste sağlık kontrolünden geçirildi. Balkondan atlayan 2 kişinin ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde yaşanan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından son duruma ilişkin bilgi verdi. Saha taramalarının devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AFAD BAŞKANI SON DURUMU AKTARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR'DAN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar," Bize şu an olumsuz bir bilgi gelmedi. Sadece Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Arkadaşlarımız oraya gidiyor. Ağır hasarlı binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yıkılıyor" dedi.

Karalar, "Güçlendirme ile kurtarılabilecek binaların yıkılması bence doğru olmaz. Bu ay içinde orta hasarlı binaların sahiplerini çağırıp bilgilendireceğiz, takdir onların olacak. Ben şehirdeyim ama çok hissetmedim. O büyük depremde de eşim uyandırmıştı. 6 Şubat depreminde olduğu gibi yine AFAD ile çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 ÇEVRE İLLERDE DE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Adana'da meydana gelen peş peşe depremler çevre illerde hissedilmesinin ardından vatandaşları sokaklara döktü.

Kayseri'de korkuya neden olan depremin ardından birçok vatandaş evlerini terk etti.