Adana'da 4 kişiye mezar olmuştu: Sorumlular için hesap vakti geldi

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’daki Özgür Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin yürütülen soruşturma dahilinde Murat ve Mahmut A.’ya ilişkin 90’ar sene hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da 4 kişiye mezar olmuştu: Sorumlular için hesap vakti geldi

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen Adana ilinde yerle bir olan Özgür Apartmanı’na ilişkin soruşturma bitirildi. 4 kişinin can verdiği binada tutuksuz kardeşler Mahmut ve Murat A. İçin 90’ar sene hapis cezası istendi.

Pazarcık merkezli 6 Şubat'taki 7,7 büyüklüğündeki depremde hasar alan, Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıda yıkılan, Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Özgür Apartmanı'nın müteahhitleri Mahmut ve Murat A. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adana'da 4 kişiye mezar olmuştu: Sorumlular için hesap vakti geldi - Resim : 1

MÜTEAHHİT KARDEŞLER İÇİN 90’AR SENE HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcılıkça hazırlanan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, müteahhit kardeşlerin "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan, binadaki 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili her bir maktul yönünden 22,5 yıla kadar olmak üzere toplamda 90'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Adana'da 4 kişiye mezar olmuştu: Sorumlular için hesap vakti geldi - Resim : 2

YIKILMA ZEMİN KAYNAKLI DEĞİL

Özgür Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporuna da iddianamede yer verildi.

Raporda, binanın üzerine inşa edildiği bölgede herhangi bir taşıma gücü ve oturma sorununun görülmediği belirtildi.

Özgür Apartmanı'nın depremde yıkılmasında zeminden kaynaklanan bir nedenin bulunmadığı anlatılan raporda, "Binadan alınan beton ve çelik numunelerinin, binanın yapıldığı yılda yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı belirlenmiştir." ifadesine yer verildi.

İddianamede, yapı müteahhitleri Mahmut ve Murat A. ile teknik uygulama sorumlusu Selami Y.'nin "kusurlu yapıdan sorumlu olduğu" belirtilerek, "Selami Y. vefat ettiği için hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.