Adana’da 47.7 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle turunçgillerde yanma meydana geldi. Ağaç diplerine dökülen meyveler Akdeniz Meyve Sineği riski taşıdığı için Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından toplatılarak imha edildi.
TURUNÇGİLLER SICAK HAVA NEDENİYLE YANDI
Adana’da geçtiğimiz günlerde 96 yılın sıcaklık rekoru kırıldı. Sıcaklık 47.7 dereceye çıktı. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklık ise 58.3 dereceyi gördü. Bu nedenle turunçgillerde yanma meydana geldi. Yanma en çok da limon meyvelerinde görüldü.
YANAN MEYVELER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Yanan meyveler ağaç diplerine dökülünce Akdeniz Meyve Sineği tehlikesi baş gösterdi. Bu nedenle Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bahçelerde düşen meyveleri toplatmak için çalışma başlattı.
Ekipler bahçelerdeki meyveleri bahçe sahipleriyle birlikte tek tek toplayarak Akdeniz Meyve Sineği tehlikesini ortadan kaldırdı. Toplatılan meyve atıkları siyah poşetlere konularak ağzı bağlandıktan sonra imha edildi.