5 Ocak 2023 okullar tatil mi? 5 Ocak resmi tatil mi?

Adana için 5 Ocak tarihi ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü 5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşu olarak kutlanıyor. Vatandaşlar arama motorlarında “ 5 Ocak Perşembe okullar tatil mi?, 5 Ocak resmi tatil mi?” Sorularına yanıt arıyor. Peki 5 Ocak Salı günü okullar tatil olacak mı? İşte detaylar...

5 Ocak 2023 okullar tatil mi? 5 Ocak resmi tatil mi?

5 Ocak tarihi Adana’nın Fransızların işgalinden kurtuluşu olmasından dolayı kentte pek çok kutlama gerçekleştirilecek. Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamalar sonrasında çalışanların yanında öğrenciler ve çalışanlar 5 Ocak resmi tatil mi? Sorusuna yanıt aramaktadır. Peki 5 Ocak Perşembe okullar tatil mi?, 5 Ocak resmi tatil mi? İşte detaylar…

5 Ocak 2023 Tatil Mi?

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan son bilgiler doğrultusunda yarın 5 Ocak 2023 Perşembe gününde okullar tatil değildir. Okullarda öğrenciler tarafından da çeşitli etkinliklerin yapılacağı 5 Ocak tarihinde coşkulu anlar yaşanacaktır.

Kentte 04 Ocak'ı 05 Ocak'a bağlayan gece bütün resmi daireler, özel kuruluşlar, iş yerleri, caddeler ve meydanlar; Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak ayrıca ışıklandırma sistemi bulunan tüm tarihi binalar ışıklandırılacaktır.

5 Ocak Perşembe sabahında saat 09.30’da Çelenk Sunma Töreni ile başlayacak olan kutlamalar, Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecektir. Kamu Kurumları ve Özel Kuruluşların Amir, Başkan ve Müdürleri, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Merasim Bölüğü ve Bandosu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanlığı, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanlığı, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri, Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı, Adana Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği mensupları ve okul takımları saat 09.15'te Atatürk Parkı'ndaki yerlerini alacaklardır.