Adana’da 5,5 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tv100’de anlattı! O faya dikkat çekti

AFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy, Elbistan fayının Göksun kesimine dikkat çekti.

Adana’da 5,5 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tv100’de anlattı! O faya dikkat çekti

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5'lik depremin ardından tv100 canlı yayınına katılan Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Elbistan fayının Göksun’a doğru olan kısmının kırıldığını ifade eden Şener Üşümezsoy, “Kırılmayan kesimde de stres birikti. Bu iki stres açığa çıkınca stresler kırılmayan bölgede stresi yükseltiyor. Bu olan deprem de bu” ifadelerini kullandı.

Adana’da 5,5 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tv100’de anlattı! O faya dikkat çekti - Resim : 1

Üşümezsoy, tv100 canlı yayınında şu ifadelere yer verdi:

“Hep konuştuğumuz noktaların her birinde Kahramanmaraş’ın kuzeyinde küçük bir fay hattı var. Bu fay hattı Malatya’dan geliyor. Elbistan’dan Çardak’tan Adana Havza’sına doğru gidiyor. Kadirli’ye doğru giden bu depremde bu fay üzerinde oluşmuştur. Fay düzlemi üzerinde iki kuvvet vardır; birbirine dik gelen ve onu makaslayan güçlerdir. Bu iki güç sürekli depremlerle mücadele ediyor. Deprem anında yandaki faya hareket oluşuyor. Bu depremde Elbistan ve Malatya bloğu batıya ve güneye hareket etti. Bu hareket sonucu bahsettiğimiz Elbistan fayının Göksun’a doğru kesime kadar kırıldı. Kırılmayan kesimde de stres birikti”

Adana’da 5,5 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tv100’de anlattı! O faya dikkat çekti - Resim : 3