Dehşet anları kamerada! Otoyolda yarış yapan sürücü, yol kenarındaki gence çarptı! 23 yaşındaki gencin bacağı koptu!

Adana’da otoyolda yarışan bir araç sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında yarışı izleyen 23 yaşındaki gence çarptı. Çarpma anı saniye saniye görüntülenirken, sağ bacağını kaybeden gencin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Gencin ailesi, otoyolda yapılan yarışların son bulmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu, Adana-Tarsus istikameti 5’inci kilometrede geçen Cumartesi akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 23 yaşındaki Sedat Leventöz, kardeşi Hasan (17) ile birlikte Pozantı ilçesine giderken otoyolda bir kalabalık olduğunu gördü. Bunun üzerine Leventöz, kardeşiyle birlikte kalabalığın arasına karıştı.Dehşet anları kamerada! Otoyolda yarış yapan sürücü, yol kenarındaki gence çarptı! 23 yaşındaki gencin bacağı koptu! - Resim : 1

Yarışı izleyen kalabalığın üzerine sürdü

Otoyolda para karşılığı yarış yapanların olduğunu gören Leventöz kardeşler, yarışı izlemeye başladı. Bu sırada, plakası öğrenilemeyen otomobili kullanan E.Y., yarışta birinci olduktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek otomobili yol kenarında yarışı izleyen kalabalığa sürdü. Kalabalıkta birçok kişi ve Hasan Leventöz son anda kaçmayı başarırken, Sedat Leventöz kaçamadı ve aracın altında kaldı.

Çarpma anı ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza sırasında sağ bacağı kopan Leventöz, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulans ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Leventöz’ün sağ bacağının tamamen koptuğu ve dikilemeyeceği, çarpma sonucu elinde de hasar kalacağı tespit edildi.

Ailenin acılı bekleyişi sürerken, Sedat Leventöz’ün de durumunun iyiye gittiği ancak yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

"Otoyolda yapılan yarışlara son verilsin"

 Sedat Leventöz’ün amcası İsmail Leventöz, “Sedat ve kardeşi Pozantı ilçesine bağlı Tekir Mahallesi’ne giderken yol kenarındaki kalabalığı görüyor. Hasan ısrar ediyor ve iki kardeş kalabalığın yanına gidiyor. Yarış olduğunu orada görüyorlar. İzlemeye başlıyorlar ve kaza o sırada yaşanıyor” diye konuştu.

Sedat Leventöz’ün sağlık durumunun iyiye gittiğini anlatan amca Leventöz, “Genel durumunun iyiye gittiğini söylediler ama sağ bacağını kaybetti. Uzuv kaybı oldu. Hastamızın bir an önce iyileşmesini, sağlığına kavuşmasını ve gerekenin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Otoyolda yapılan yarışların son bulmasını istediğini vurgulayan İsmail Leventöz, “Orası bir otoyol. Orada hız limitleri belli. Uyulması gereken kurallar var. Gerek emniyet güçleri, gerekse de yerel yönetimlerin önlem almalarını istiyoruz. Kimsenin canı yanmasın. Sonuçta ortada insan hayatı var” dedi.

Yarış yaparken bacak kopartan sürücüye ev hapsi cezası

Geçen Cumartesi günü akşam Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda meydana gelen kazada, otoyolda yarış yapan ve yarışı kazanan Emrah Y., kendisini izleyen kalabalığın üzerine aracı sürmüş ve bu sırada Sedat Leventöz'e çarpmıştı. Kaza sırasında sağ bacağı kopan Leventöz, tedavi için hastaneye kaldırılırken, sürücü Emrah Y. ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından arkadaşının, Sarıçam ilçesindeki oto yıkama dükkanında gözaltına alındı.
Emrah Y., çıkartıldığı mahkemece ev hapsi cezasına çarptırıldı. Emrah Y.’nin 21 suç kaydı olduğu da öğrenildi.

Dehşet anları kamerada! Otoyolda yarış yapan sürücü, yol kenarındaki gence çarptı! 23 yaşındaki gencin bacağı koptu! - Resim : 2
Bu arada Emrah Y.'nin sosyal medya uygulaması Tiktok üzerinden yaptığı paylaşımlar da ortaya çıktı. Emrah Y.'nin modifiyeli araçların başında video çekerek insanları yarışa davet ettiği görüldü.