Adana'da yaşayan vatandaş, evladı gibi sevdiği hayvanlarına kıyamadı. Onları sıcaklardan korumak için harekete geçti

Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olmasıyla adından sıkça söz ettiren Adana, Basra sıcaklarının ülkeye giriş yapmasıyla birlikte rekor hava sıcaklıklarına ulaştı. Kozan ilçesinde yaşayan bir kişi, sıcak havanın etkisiyle zarar görmeleri için evladı gibi baktığı ineği ve keçisini su tutarak serinletiyor.

Adana'da yaşayan vatandaş, evladı gibi sevdiği hayvanlarına kıyamadı. Onları sıcaklardan korumak için harekete geçti

İlçede hayvancılık yapan Bestami Akgöç, sıcak nedeniyle süt veriminin düşmemesi için Basra sıcaklarında hayvanlarını su ile serinletti.

Adana'da yaşayan vatandaş, evladı gibi sevdiği hayvanlarına kıyamadı. Onları sıcaklardan korumak için harekete geçti - Resim : 1

EVLADI GİBİ BAKIYOR 

Akgöç, evinde gözü gibi baktığı ineği ve keçisinin evladı gibi olduğunu, onları da sıcaktan korumaya çalıştığını söyleyerek, “Instagram'da bir video paylaştım bana neden inek ve keçileri yıkıyorsunuz diye soruyorlar. Kozan’a gelseniz anlarsınız 50 derece sıcakta bir de Basra sıcakları var, biz dayanamıyoruz sıcaklara onlar nasıl dayansın? Biz onlardan geçim sağlıyoruz çocuğumuz gibi bakıyoruz. Çocuklarım da keçilerine kendi elleriyle su vererek sıcaktan koruyorlar, onların bakımını yapmak bize keyif veriyor. Biz onlara onlar bize bakıyor. Çok seviyorum onlarla ilgilenmeyi, vakit geçirmeyi. Bir kap su koyarak sokak hayvanlarını da düşünelim. Bir kap su her şeye bedeldir” dedi.

Adana'da yaşayan vatandaş, evladı gibi sevdiği hayvanlarına kıyamadı. Onları sıcaklardan korumak için harekete geçti - Resim : 2