Adını öğrenenlerin tüyleri diken diken oldu. Suyun dibine dokunduğu her şeyi dondurarak indi

Su altında çekilen bir görüntü izleyenleri şaşkına çevirdi. Suyun içinden geçen bir duman gibi görünen bu görüntü oldukça ilginçti. Pek çok kişi ilk defa gördüğü bu oluşumun ne olduğunu merak ettim. Su altında ilginç balık ve canlı çeşitleri olsa da bunun bir canlı olmadığı, buz saçağı olduğu açıklandı. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntülere kısa sürede çok sayıda yorum geldi.

Sosyal medyada paylaşılan ilginç su altı görüntüsü dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Pek çok kişinin ilk defa gördüğü bu görüntü, ne bir su altı canlısı ya da bitkisiydi. Dumana benzeyen ve yukarıdan aşağı akıyormuş gibi görünen bu yapı, bir su altı buz saçağıydı. Ölüm parmağı da denilen bu oluşum, her şeyi aniden dondurmasıyla ünlü bir oluşum olarak biliniyor. 

Adını öğrenenlerin tüyleri diken diken oldu. Suyun dibine dokunduğu her şeyi dondurarak indi - Resim : 1

BUZ SAÇAĞI NASIL OLUŞUR

Çok soğuk olan bir tuzlu su akıntısı okyanusun içerisine aktığında ortaya çıkan görüntüye su altı buz saçağı denirmiş. Dokunduğu noktaları donduran bu akıntı deniz yıldızı ve deniz kestanesi gibi canlıları dondurarak öldürürmüş. Bu yüzden aynı zamanda ölümcül su altı buz saçağı olarak da adlandırılırmış.