Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'a çarşamba günü uyarısı. Geliyor geliyor o geliyor

Yurdun Doğu kesimini ilgilendiren çok önemli bir uyarı geldi. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ın da içinde bulunduğu pek çok il çarşamba günü beklenen şiddetli yağışa karşı önemle uyarıldı.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'a çarşamba günü uyarısı. Geliyor geliyor o geliyor

Yurdun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini ilgilendiren çok önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ın da içinde bulunduğu pek çok il için çarşamba günü  kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur beklentisi mevcut. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BİRDEN FAZLA İLİ ETKİLEYECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağmurdan etkilenmesi beklenen iller içinde; Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak bulunuyor. 

Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında da kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak öngörülüyor.

Van'ın güneyi, Hakkari'nin kuzeyi, Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur, yer yer yoğun kar bekleniyor.

 

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'a çarşamba günü uyarısı. Geliyor geliyor o geliyor - Resim : 1

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI GELDİ

Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'a çarşamba günü uyarısı. Geliyor geliyor o geliyor - Resim : 2