Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç tv100'e konuştu: Şu an çok hızlı bir şekilde konutlar yükseliyor

tv100'ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na bağlanan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümüne ilişkin sorulan soruları yanıtladı. Kılınç, "Şu an çok hızlı bir şekilde konutlar yükseliyor. Önemli bir kısmı teslimat aşamasında. Şu an şehrimiz için 118 bine yakın konteynerde kalan vatandaşımız var. Köyler dahil sadece merkez değil. Şu an konteyner ihtiyacı yok denecek seviyede" ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, siyasal iletişimci Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümüne ilişkin programa bağlanan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, şehirde yapılan konutlarla ilgili konuştu.

"ŞU AN ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE KONUTLAR YÜKSELİYOR"

Süleyman Kılınç'ın konuşmalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

Şu an çok hızlı bir şekilde konutlar yükseliyor. Önemli bir kısmı teslimat aşamasında. Şu an şehrimiz için 118 bine yakın konteynerde kalan vatandaşımız var. Köyler dahil sadece merkez değil. Şu an konteyner ihtiyacı yok denecek seviyede.

Tabii ilk başta baya bir göç oldu fakat bizim şöyle bir avantaj var Adıyaman’da daha çok köy kökenli, önemli bir kısmı kendi köyüne gitti. Köy kökenli olması süreci dinamikleştiriyor. Şunu söyleyebilirim deprem öncesi 169 bin öğrencimiz vardı. Yanılmıyorsam şu an 161-162 bin öğrenci sayımız.

"8-9 AY İÇERİSİNDEKİ SÜREÇTEN DEVLETİN GÜCÜNÜ GÖRÜRSÜNÜZ"

Biz altyapıyı komple değiştiriyoruz. Deprem öncesi başlamıştık. Kolay bir iş değil. Altyapısıyla, üstyapısıyla ve ticari hayatıyla tamamen sıkıntılı bir ortama gelmiş şehirde birdenbire her şey dörtdörtlüktür hemen bitirdik, temizledik demek dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Bunu hemen yapamaz. Ancak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Adıyaman’a geldiğiniz, konutları gördüğünüz zaman 8-9 ay içerisindeki süreçten devletin gücünü görürsünüz.

"DEPREM SİYASET ÜSTÜ BİR ŞEYDİR"

Hiçbir insanın, değil Cumhurbaşkanımızın, hiçbir insanın oranın genel birlikle hareket etmedi diye oraya hizmet gitmedi diyemez, demez de muhtemelen bir eksiklik vardır. Bizde de mesela muhalefette geldi. Farklı partilerden de bize geldi bunu inkâr mı edeceğiz önce insani duruşumuzu sergilememiz lazım. Bu deprem siyaset üstü bir şeydir.