AFAD duyurdu! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Bazı evler yıkıldı

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişin X hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, can kaybının olmadığını belirtti. Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığını açıkladı.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

X hesabından paylaşımda bulunan Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde, 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

"SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, "Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

AFAD duyurdu! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Bazı evler yıkıldı - Resim : 1

"GEREKLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından açıklama yaptı. Hatipoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

"BAZI EVLER YIKILDI"

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç "Bu daha şiddetliydi. İnsanlarımız ayaktaydı gündüz olduğu için iyi atlattık. 2 adet camimizin minaresi yıkıldı. Buğdaylı köyünde evlerin yıkıldığı belirtiliyor. Araçlarımızı oraya yönlendirdik. İlçe merkezimizde yıkım yok. Her hangi bir yaralanma yok. Sahada ekiplerimiz dolaşıyor" dedi.

AFAD duyurdu! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Bazı evler yıkıldı - Resim : 2

TOKAT DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

AFAD verilerine göre, gece saat 01:06'da Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7, saat 02.35'te ise yine Sulusaray'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

"MERKEZDE SIKINTI YOK"

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "Merkezde de çok ciddi hissedildi. Olayı yakınen takip ediyoruz. Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Şu anda binalarda bir sıkıntı gözükmüyor. Sulusaray'da binalarda ufak tefek sıkıntıların olduğu belirtiliyor. Oraya doğru yoldayız" dedi.

YOZGAT'TA 2 KATLI EV YIKILDI

AFAD'dan yapılan son açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.Gelişmeleri takip ediyoruz."

AFAD duyurdu! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Bazı evler yıkıldı - Resim : 3

3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA OLDU

Tokat Sulusaray'da 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem saat 18.31 sularında oldu.

"ÇALIŞMALARI ANLIK OLARAK DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ"

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,"Tokat Sulusaray’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl müdürlüğü ekiplerimizi ve ilgili birimlerimizi bölgeye yönlendirdik, sahada çalışmaları anlık olarak dikkatle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYSERİ VE AMASYA DA SALLANDI

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Kayseri’de de hissedildi.  Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem komşu il Amasya’da da hissedildi.

AFAD: İLGİLİ TÜM KURUMLAR TEYAKKUZ HALİNDE

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18:11'de meydana gelen deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili bütün kurumlarımız teyakkuz haline geçirilmiştir.

Tokat ilimize; Sivas, Erzurum, Samsun, Çorum,Amasya Yozgat ilimize; Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir, Kırıkkale illerimizdeki AFAD ekipleri sevk edilmiştir. AFAD Başkanımız Vali Sn.Okay MEMİŞ, AFAD Müdahale Hizmetleri Genel Müdürü ve Arama Kurtarma Daire Başkanı deprem bölgesine intikal etmektedir. Ekiplerimizin saha tarama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

"CAN KAYBI YA DA CİDDİ YARALANMA YOK"

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç yaptığı bilgilendirmede "Hasar alan binalar var. Tek tesellimiz can kaybı ya da ciddi bir yaralanma yok. Gündüz vakti olması ve vatandaşlarımızın uyanık olmasının da etkisi var. Bu geceyi dışarıda geçireceğiz. Çadır, sıcak yemek gibi hazırlıklarımız hepsi hazır." ifadelerini kullandı.

"CAN KAYBI YOK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya CNN Türk'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı. AFAD Başkanımız yolda, bölgeye geçiyor.

"BİR KİŞİ HAFİF YARALANDI"

AFAD Deprem Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tatar, "AFAD hemen depremin ilk anından itibaren arama - tarama çalışmarı başlattı. Herhangi bir can veya mal kaybı yok. Bazı köylerimizde yıkılmış ahırlar var. Bu ahırların altında kalmış az sayıda hayvan olduğu bilgisi var. Bunun dışında Kadışehri ilçemizde iki tane binanın yıkıldığı ama çervesinde can veya mal kaybının olmadığı bilgisi var. Bir de en son gelen bilgiye göre Sulusaray ilçesinde tuğla düşmesi nedeniyle bir vatandaşımızın hafif bir şekilde yaralandığı bilgisi var.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun.

OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

Tokat’ta meydana gelen deprem nedeniyle il genelinde okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem dolayısıyla il genelinde okullarda Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.

PANİK YAPAN 5 KİŞİ YARALANDI

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sırasında panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde depremin etkisiyle panik yaşayarak kaçmaya çalışan 5 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

231 İHBAR YAPILDI

AFAD'dan yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı: Tokat ve Yozgat il AFAD, Jandarma, Emniyet ekipleri ve diğer görevli personelle saha taramaları yapılmaktadır.Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır.

TOKAT ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

YOZGAT ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 helikopter, Jandarma ’dan 1 İHA sevk edilmiştir.

YOZGAT'TA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem dolayısıyla Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.

4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

AFAD'dan yapılan açıklamada "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 7 kilometre derinliğinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi." ifadeleri yer aldı.

DEPREMZEDE YAŞLI KADIN KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Tokat’ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın yaşadığı korku dolu anları anlattı. Dün gece saatlerinde 4.7. ve 4.1 ile sallanan Tokat’ın Sulusaray ilçesi bugün akşam saatlerinde bir kez daha sallandı. AFAD verilerine göre saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok çevre ilden de hissedildi.

Deprem anında madımak yemeği yapan Nazile Yeşilkaya, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yaşlı kadın, "Ocakta madımak haşlıyordum. Dışarı çıktım, eşime tencereyi alalım da içeri koyalım diyecekken merdivenlerden iniyordum başıma bir şeyler dökülmeye başladı. Bacağım yandı. Üstüme betonlu tuğlalar düştü. Bayıldım” dedi.

TOKAT SULUSARAY'DA BİR DEPREM DAHA OLDU

Tokat Sulusaray'da 5.6'lık depremin ardından saat 22.31 sularında 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Deprem yerin 6 kilometre derinliğinde oldu. Prof. Dr Naci Görür 'Tokat-Sulusaray’da 4,4 deprem. Muhtemelen artçı. Fay üzerinde hareketlenme fazla. Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı. Çatlak ve hasarlı binalardan uzak durulmalı.' ifadelerini kullandı.

20 SAATTE 46 SARSINTI

Tokat’ın Sulusaray ilçesi dün gece saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremin ardından 46 kez sallandı. Tokat’ta 20 saat içerisinde meydana gelen en büyük deprem ise 18.11'de gerçekleşen 5.6 büyüklükteki deprem oldu. Yaşanan 46 sarsıntının 5’i 4 büyüklüğün üzerinde gerçekleşti.

AFAD, Tokat'ta saat 00.09'da 4.1 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği ise 12.43 km olarak ölçüldü.

TOKAT'TA 191 BİNA HASAR GÖRDÜ

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat'ta açıklama yaptı: Tokat'ta 191, Yozgat'ta 7 bina hasar gördü.