AFAD gönüllü nasıl olunur? Deprem bölgesine gitmek için ne yapılmalı?

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesinde gönüllü olmak isteyenler araştırma yapıyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen vatandaşlar, 'Deprem bölgesine gitmek için ne yapılmalı?' sorusunu araştırıyor. AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllü başvuru şartları neler?

AFAD gönüllü nasıl olunur? Deprem bölgesine gitmek için ne yapılmalı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ili sarsan depremin ardından bölgede gönüllü çalışmak yardım etmek isteyen vatandaşlar, 'AFAD gönüllüsü nasıl olunur? Deprem bölgesine gitmek için ne yapılmalı? AFAD gönüllü başvuru şartları neler?' sorularına yanıt arıyor. 

AFAD gönüllü nasıl olunur? Deprem bölgesine gitmek için ne yapılmalı? - Resim : 1

AFAD GÖNÜLLÜ NASIL OLUNUR?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen felaketin ardından depremzedeleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeye gitmek isteyen, yardım etmek isteyen vatandaşlar 'nasıl gönüllü olabilirim?' sorusunu araştırıyor. 

Afet ve acil durumlar için AFAD'a destek olacak; yaşatmak için yaşamak prensibi ile yoğrulmuş bilgi, beceri ve istekliliğe sahip gönüllüler kazanmak ve yetiştirmektir. 

AFAD gönüllü nasıl olunur? Deprem bölgesine gitmek için ne yapılmalı? - Resim : 2

AFAD GÖNÜLLÜ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir.
  • Eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
  • Eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.