Erzurum'da korkutan deprem

Gelen son dakika bilgisine göre, Erzurum'un Çat ilçesinde saat 23.30'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Erzurum'da korkutan deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.30'da merkez üssü Çat ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 15 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Bingöl ve çevre illerde de hissedildi.

Erzurum'da korkutan deprem - Resim : 1

""Deprem Çat ilçesinde daha çok hissedildi"
Erzurum Valisi Okay Memiş, il merkezinde sarsıntının çok hissedilmediğini belirterek, "Deprem Çat ilçesinde daha çok hissedildi. Jandarmamız, AFAD ekiplerimiz, köy muhtarlarımızla irtibatta. Erzurum genelinde şu anlık olumsuz bir durum bulunmuyor." dedi.

"Olumsuz bir ihbar gelmedi"
AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı, Çat ilçesine 2 ekip gönderildiğini belirterek, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir ihbarın gelmediğini söyledi. 

"Can ve mal kaybı bulunmuyor"
Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Saat 23.30’da merkez üssü Erzurum Çat olan ve il merkezimizde hissedilen 4.9 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır” denildi.

Erzurum'da korkutan deprem - Resim : 2

Kandilli merkez üssünü Bingöl olarak duyurdu
Kandilli Rasathanesi ise depremin Bingöl’ün Yedisu ilçesinde ve yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Çevre illerden de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.