Son dakika... Kütahya'da şiddetli deprem!

AFAD'ın son dakika açıklamasına göre Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'ın son dakika açıklamasına göre Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem,  Ankara, Afyon ve Eskişehir'den de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem, saat 14.04'te ve 7,16 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

#Deprem
Büyüklük : 5.0 (Mw)
Yer : Altintas (Kütahya)
Tarih-Saat : 31.08.2021, 14:04:26 TSİ
Enlem : 39.0813 N
Boylam : 30.0411 E
Derinlik : 7.16 km
Detay : https://t.co/3Hd3l2k6xd@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) August 31, 2021
 

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, depremle ilgili "5-6 saniye sürdü, olumsuz bir durum yok" açıklamasını yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü, büyüklüğünü ise 4.9 olarak açıkladı.

Afyonkarahisar'da vatandaşlar kendini sokağa attı

Kütahya’da meydana gelen 5 büyüklüğünde deprem Afyonkarahisar’da paniğe neden oldu, halk sokağa döküldü.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde deprem Afyonkarahisar’da da hissedildi. Deprem anında binalar sallanırken vatandaşlar kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar depreme namazda yakalanırken, bazıları ise bankada işlem yaptırdığı sırada depreme yakalanarak kendini dışarı attı. Öte yandan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilerde herhangi bir yıkım ya da olumsuz ihbar olmadığı bildirildi.