Afet Yeniden İmar Fonu nedir? Afet yeniden imar fonunda bağış, yardım, hibe ve krediler, ödenekleri olacak mı?

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu! Afet bölgelerinde imar faaliyetlerinin yürütülmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe bağlı "Afet Yeniden İmar Fonu" devreye alınacak. Peki, Afet yeniden imar fonu nedir? Afet yeniden imar fonunda bağış, yardım, hibe ve krediler, ödenekleri olacak mı? İmar fonu nasıl çalışacak? İşte detaylar…

Afet Yeniden İmar Fonu nedir? Afet yeniden imar fonunda bağış, yardım, hibe ve krediler, ödenekleri olacak mı?

Yaşanan depremlerin ardından hükümetten yeni adım! Afet bölgelerinde imar faaliyetleri tek elden yönetilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında açıkladığı Afet Yeniden İmar Fonu’nun detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası şehirlerin hızla ayağa kalkabilmesini temin etmek için "Afet Yeniden İmar Fonu" kurulacağını açıkladı.

AFET YENİDEN İMAR FONU NEDİR?

Doğal afetler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması, yönetilmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe bağlı "Afet Yeniden İmar Fonu" kurulacak. Afet Yeniden İmar Fonu Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında ilgili bakanlardan kurulacak.

AFET İMAR FONU NASIL ÇALIŞACAK? 

Afet Yeniden İmar Fonu, fondan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirleyecek.

Afet Yeniden İmar Fonunun kaynakları yurtiçi ve yurtdışından gelen her nevi bağış, yardım, hibe ve krediler, bütçeye bu amaçla konulacak ödenek, kanunla kurulan fonlardan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenecek miktarda yapılacak aktarımlar, Afet Yeniden İmar Fonu tarafından yurtiçi ve yurtdışı sermaye ve para piyasalarından ilgili mevzuat kapsamında yer alan izin ve onaylar aranmaksızın, kurum ve kuruluşlarının mevzuatındaki her türlü kısıtlamalardan muaf tutularak sağlanan finansman ve kaynaklardan, para ve sermaye piyasaları dışında diğer yöntemlerle sağlanan finansmandan ve diğer gelirlerden oluşacak.